Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

FMS: Ciešs dialogs ar klientu – vietējo IT uzņēmumu priekšocība Latvijas programmizstrādes tirgū

Latvijas IT programmu izstrādes uzņēmums FMS ir mainījis pieeju resursu vadības sistēmas (RVS) Horizon izstrādē. Plānojot mērķtiecīgu produkta attīstību, būtisks uzsvars tiks vērsts uz Horizon gala lietotāja iesaisti programmas izstrādē.

Uzņēmuma struktūrai piemērota IT sistēma ir viens no pamata nosacījumiem, lai nodrošinātu efektīvu cilvēku un finanšu resursu pārvaldību un šādi veicinātu gan uzņēmuma produktivitāti, gan konkurētspēju. Vietējo Latvijas IT uzņēmumu priekšrocība ir atrašanās cieši blakus klientam un spēja nodrošināt “dzīvu”, katram uzņēmumam maksimāli pielāgotu IT programmas versiju. Ar šādu pārliecību izstrādāta arī resursu vadības sistēmas Horizon attīstības stratēģija.

“Mūsu pārliecība ir – pastāvēs, kas pārvērtīsies. Aiz katras IT sistēmas stāv cilvēks, uzņēmums un tā vajadzības. Tādēļ, domājot par rītdienu, esam mērķtiecīgi attīstījuši Horizon par tādu IT sistēmu, kas ir soli tuvāk klientam. Uzņēmumu IT sistēmu vajadzību piramīda paplašinās ar katru brīdi, ietverot likumdošanas nosacījumus, plānošanu, procesu automatizāciju un mums kā IT uzņēmumam lielāko izaicinājumu – inovācijas. Mēs kā vietējais uzņēmums esam tepat blakus un varam strādāt kopā ar klientu, nodrošinot individuāli pielāgotu programmu un vienlaikus veicinot arī paša klienta zināšanas un ekspertīzi,” saka FMS valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs.

Horizon stratēģiskā attīstība ir uzticēta jaunai, augsti kvalificētu ekspertu komandai, kas pie produkta pilnveidošanas strādā kopš pagājuša gada vidus. Sistēmas attīstības pamatā ir sadarbība ar programmas pasūtītāju visos sistēmas izstrādes posmos, sākot ar produkta versijas plānošanu un izstrādi un beidzot ar testēšanu, kas vidēji aizņem 8 – 10 nedēļas.

Programmas funkcionalitāte ir ļoti plaša un tās attīstība tiek plānota vairākos virzienos: finanšu uzskaite (tiešsaistes banka, elektroniskā inventarizācija, komandējuma uzskaite un citi), norēķini (apgāde un realizācija, maksājumu konvertācija, līgumi, apsaimniekošana), algas un personāla vadība (personāla algu saraksts, darba laika plānošana, dažāda veida rīkojumi u.c.) un saimniecība (piemēram, kases sistēma, maksājumu, lojalitātes un dāvanu karšu strukturēšana).

Vienkāršojot visu Horizon piedāvāto iespēju izmantošanu, izmaiņas veiktas arī sistēmas licenču struktūrā. Īstenotās pārmaiņas nodrošina ērtāku un plašāku sistēmas izmantošanu, veicinot straujāku biznesa izaugsmi ne tikai lielajos uzņēmumos, bet arī mazajā biznesā.

Viens no šī gada lielākajiem izaicinājumiem IT sistēmām, tai skaitā Horizon, ir pāreja uz eiro. Tas, kā katrs uzņēmums un iestāde izjutīs pāreju uz eiro, ir atkarīgs no darbības jomas, skaidras naudas izmantošanas apjoma, IT sistēmu iesaistes un citiem faktoriem, tomēr jau šobrīd ir skaidrs, ka eiro ieviešana ietekmēs ikvienu. FMS piedāvā divas iespējas - jaunas datu bāzes veidošanu, kas būs piemērota maziem uzņēmumiemun konvertāciju, kas savukārt ieteicama lielām kompānijām.

FMS ir viens no Latvijas lielākajiem IT programmizstrādes uzņēmumiem gan privātajam biznesam, gan valsts sektoram. FMS konsolidētais neto apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieaudzis par 18% un veido 4 miljonus latu. Kā liecina uzņēmuma rādītāji, aizvien vairāk pieaug klientu pieprasījums tieši pēc individuāli izstrādātiem un piemērotiem IT risinājumiem. Tāpat pieaudzis projektu vadības, konsultāciju un klientu atbalsta pakalpojumu apjoms.

FMS nozīmīgāko 2012.gadā izstrādāto individuālo IT risinājumu izstrādes jomā ir Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas izstrāde, ģeotelpisko datu savietotāja izstrāde, kā arī  Valsts zemes dienesta ģeotelpiskās informācijas sistēmas izstrādes un ieviešanas projekti. Horizon un biznesa inteliģences risinājumu virzienā šogad nozīmīgs projekts ir resursu vadības sistēmas ieviešana Neatliekamās palīdzības dienestā, kas nodrošina personāla, materiāltehniskā nodrošinājuma un transportlīdzekļu pārvaldību, kā arī centralizētas finanšu un personāla vadības informācijas sistēmas ieviešana Zemkopības ministrijā un Reģionālās attīstības indikatoru uzraudzības un novērtēšanas sistēmas  izstrāde un ieviešana Valsts reģionālās attīstības aģentūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko