Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Gards kumoss: katrs piektais pikšķerēšanas uzbrukums ir vērsts pret bankām

Katrs piektais no 2012. gada maija līdz 2013. gada aprīlim reģistrētais pikšķerēšanas uzbrukums bija vērsts pret bankām un finanšu iestādēm. Tādējādi kopumā 20,64% visu pikšķerēšanas uzbrukumu šajā laikposmā piedzīvoja finanšu tīmekļa resursi. Pie šāda atzinuma nonāca Kaspersky Lab speciālisti, pamatojoties uz mākoņpakalpojuma Kaspersky Security Network datiem veiktā pētījuma «Pikšķerēšanas draudu evolūcija» gaitā.

Kaspersky Labpētījuma secinājumus netieši apstiprina arī pašas bankas. Piemēram, saskaņā ar analītiskās aģentūrasB2B Internationalkopīgi arKaspersky Labšā gada pavasarī veiktās globālās aptaujas rezultātiem aptuveni 37% banku ir bijušas pakļautas pikšķerēšanas uzbrukumiem vismaz vienu reizi pēdējo 12mēnešu laikā.

Hakeru pastiprinātā uzmanība pret bankām un interneta tirdzniecības jomu nepārsteidz. Ja pikšķerētāji vilto, piemēram, meklēšanas vai e-pasta pakalpojumu mājaslapas, viņi var gūt nelikumīgus ienākumus, pārdodot šo uzbrukumu upuru personas datus. Savukārt, ja kibernoziedznieki vilto pašu interneta banku sistēmu vai populāru interneta veikalu mājaslapas, tad viņi parasti uzreiz iegūst naudu.

Neuzķerties uz pikšķerētāju āķa palīdz aizsardzības risinājumi, kuru sastāvā ir iekļautas tehnoloģijas, kas garantē visu internetbankas sistēmā veikto darbību drošību.Kaspersky Labizstrādājumos tiešsaistes finanšu operāciju aizsardzības funkcijas ir īstenotas tehnoloģijas «Droši maksājumi» ietvaros, kas ir pieejama arī mājas lietotājiem paredzētajos risinājumosKaspersky Internet Security 2013unKaspersky PURE 3.0.

Līdzās citiem aizsardzības rīkiem «Drošajos maksājumos» ir ietvertas progresīvas pikšķerēšanas novēršanas funkcijas. Piemēram, tehnoloģija neļauj izpildīt jebkādu potenciāli bīstamu kodu pārlūkā, tādējādi aizsargājot lietotāju no XSS uzbrukumiem un mēģinājumiem automātiski lejupielādēt kaitīgu programmatūru no inficētas vietnes. Turklāt tehnoloģija pārbauda tīmekļa resursu leģitimitāti pēc pastāvīgi atjaunināmas uzticamu mājaslapu un pikšķerēšanas saišu datubāzes. PapildusKaspersky Labprogrammā integrētie heiristiskie mehānismi ļauj efektīvi atklāt kaitīgas saites, pat ja to nav datubāzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko