Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

HP un DreamWorks Animation radījis līdz šim tehniski progresīvāko filmu Rise of the Guardians

HP un _DreamWorks Animation _pārspējot līdz šim zināmās digitālās animācijas iespēju robežas radījusi episku piedzīvojumu skatītājiem visā pasaulē 3D animācijas filmu Leģendārais piecinieks (Rise of the Guardians). Filmas izveide prasīja vairāk nekā 65 miljonus izstrādes stundu un viens no vissarežģītākajiem un pārsteidzošākajiem specefektiem ir smiltis. Forum Cinemas filma skatāma no 30.novembra.

HP un DreamWorks Animation sadarbību uzsāka pirms vairāk nekā desmit gadiem, lai izstrādātu revolucionāras tehnoloģijas, kas palīdzējušas radīt krāšņus, satriecošus un iedvesmojošus efektus tādās animācijas filmās kā Šreka filmu sērija, Kā pieradināt pūķi, Megamind, Kung Fu Panda un tagad arī Leģendārais piecinieks. Mūsu mērķis ir paplašināt digitālās animācijas un pasaku stāstīšanas iespēju robežas. Izmantojot HP konverģētās infrastruktūras tehnoloģijas, mēs palielinām funkcionalitāti, kas ļauj mūsu māksliniekiem ar katru filmu radīt inovatīvākas animācijas,” atklāj DreamWorks Animation Globālo tehnoloģiju operāciju vadītājs Dereks Čans.

Leģendārā piecinieka 97. minūte sastāv no vairāk nekā 130 000 individuālu kadru, kurus ģenerējis dators. Viens no vissarežģītākajiem un pārsteidzošākajiem specefektiem ir smiltis. Smiltis ir radītas, ģenerējot neskaitāmus punktus datorā. Lai izveidotu smilšu formas vienai ainai, var būt nepieciešams miljards daļiņu.

DreamWorks Animation izmanto HP tehnoloģijas izstrādes ciklā – sākot ar tēlu dizaina veidošanu, līdz pat detalizētu animācijas ainu izstrādei un liela apjoma informācijas daudzuma apstrādei. Leģendārais piecinieks pielietoja vairākas HP tehnoloģiju iespējas, ietverot HP DreamColor profesionālos monitorus, kas atbalsta 1 miljardu aktīvo krāsu un nodrošina krāsu konsekvenci vairākās studijas nodaļās. HP DreamColor monitori, kurus kopīgi radījuši DreamWorks Animation un HP, sniegumā pārspēja visus parējos tirgū pieejamos LCD monitorus. Tāpat filmas izstrādes procesā tika izmantota HP attālināto grafikas programmatūra (HP Remote Graphics Software), kas ļauj māksliniekiem ar dažādām lokācijas vietām vienoti sadarboties, lai pabeigtu komplicētās detaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko