Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izstrādās Ventspils sabiedriskā transporta aplikāciju

Ventspils IKT pilotprojektu programmas ietvaros uzņēmums SIA TestDevLab ir saņēmis Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu savas idejas realizācijai – Ventspils sabiedriskā transporta aplikācijas izstrādei.

Aplikācijas mērķis ir palīdzēt uzlabot pilsētas iedzīvotāju un viesu pārvietošanos pilsētas publiskajā transportā, piedāvājot precīzu informāciju par sabiedriskā transporta maršrutiem. Šādas aplikācijas izveide un ieviešana atvieglos iedzīvotāju mobilitāti pilsētā un motivēs vairāk izmantot sabiedrisko transportu. Tāpat, ņemot vērā tūristu īpatsvaru tūrisma sezonas laikā, kā arī jaunu studentu ierašanos pilsētā, viegli pārskatāma un lietotājam draudzīga aplikācija motivētu pilsētas viesus vairāk izmantot sabiedrisko transportu, lai nokļūtu sev vēlamos galamērķos.

Aplikācija būs īpaša ar to, ka tā sniegs lietotājam reālā laika informāciju par sabiedriskā transporta kustību t.i., lietotāji izmantojot aplikāciju redzēs, pēc cik ilga laika transports ieradīsies pieturā. Funkcija _Maršruta plānotājs_ jeb “Kur es esmu un kur vēlos nokļūt” norādīs lietotāja atrašanās vietu un ievadot galamērķi, aplikācijā tiks uzrādītas tuvākās pieturas, saraksts ar maršruta taksometru vai autobusu numuriem, kas dosies nepieciešamajā virzienā un informācija, pēc cik ilga laika tie ieradīsies pieturā. Tāpat netiks aizmirsts par informatīvu funkciju esamību aplikācijā – informācija par katru transporta veidu (maršruta taksometrs, autobuss), to numuriem, biļešu cenām un maršrutiem, kurus katrs veic.

Kad aplikācijas izstrāde būs pabeigta, Ventspils iedzīvotājiem un viesiem būs pieejama vēl iepriekš nebijusi, īpaši pilsētas sabiedriskajam transportam pielāgota lietotne. Tiek paredzēts, ka pilnīgai aplikācijas izstrādei un ievietošanai tirgū būs nepieciešami 2 mēneši, kuru laikā uzņēmums spētu nodrošināt tās izstrādi, testēšanu un dizaina izstrādes gala versiju. Aplikācija būs pieejama lejupielādei bez maksas  Google Play un App Store veikalos.

“Uz pilsētas sabiedrisko transportu balstīta aplikācija ar tādām funkcijām kā reālā laika informācija par to kustību pilsētā un nepieciešamā maršruta plānošana spētu norādīt uz pakalpojuma sniedzēja vēlmi ieviest savā darbā jaunus un modernus risinājumus. Mūsdienu straujā tehnoloģiju un pakalpojumu attīstība pieprasa jaunus risinājumus, kas ir orientēti uz iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu un ikdienas dzīves atvieglošanu. Kvalitatīva un precīza informācijas ievietošana lietotājam draudzīgā aplikācijā motivētu iedzīvotājus izmantot pilsētas sabiedrisko transportu un pievērstu to cilvēku uzmanību, kas iepriekš nav iedziļinājušies transporta kustību sarakstos un maršrutos. Aplikācijas esamība nodrošinātu, ka iedzīvotājiem vienmēr būs pieejama aktuālākā informācija, lai arī kur tie atrastos,” skaidro SIA _TestDevLab_ līdzdibinātājs Andrejs Frišfelds.

Projekta kopējās izmaksas Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta aplikācijas izstrādei ir EUR 14320,19, no tā pašvaldības līdzfinansējums būs 80% jeb EUR 11456,15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko