Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

IZZI zaļās kampaņas laikā savāktas 10 tonnas makulatūras

Telekomunikāciju operators IZZI, pievēršot pastiprinātu uzmanību zaļam dzīvesveidam un vides aizsardzības jautājumiem, jau otro gadu pēc kārtas aicināja cilvēkus iesaistīties akcijā Nesēdi uz papīra kaudzes, sēdi kokā! un aktīvi nodot makulatūru otrreizējai pārstrādei. Akcijas laikā uzņēmums ar iedzīvotāju palīdzību savāca 10 tonnas makulatūras.

„Kaut arī šis ir tikai otrais gads, kad izvēršam vides aizsardzības kampaņu Nesēdi uz papīra kaudzes, sēdi kokā!, iedzīvotāju aktivitāte augusi jau trīs reizes, proti, ja pērn ar klientu un zaļi domājošu cilvēku palīdzību savācām nedaudz vairāk nekā 3 tonnas makulatūras, tad šogad šis apjoms pieaudzis līdz 10 tonnām. Par to ir patiess prieks, un ceram, ka tikpat straujš cilvēku aktivitātes kāpums turpināsies arī nākamgad!” gandarīta ir Sandra Kraujiņa, IZZI valdes locekle. Viņa uzsver, ka divu gadu laikā uzņēmumam izdevies izglābt koku audzi vidēja Rīgas parka teritorijas apmērā. „Īpašu paldies sakām Krimūnu pamatskolai, kas mūsu akcijas laikā savākusi un nodevusi otrreizējai pārstrādei 2,6 tonnas makulatūras!”

„Kaut arī zaļais dzīvesveids ar katru gadu kļūst aizvien populārāks, tomēr viens no būtiskākajiem šķēršļiem tā izplatībai vēl arvien ir informācijas trūkums. Cilvēki nereti domā, ka, piemēram, makulatūras nodošana prasa daudz laika un ir pārlieku sarežģīta. Tomēr realitātē padomāt par zaļāku vidi prasa vien minūti laika,” skaidro Oļesja Dreimane, papīrfabrikas Līgatne mārketinga vadītāja. „Nav nepieciešami īpaši konteineri. Ja cilvēkam mājās vai birojā iekrājies zināms daudzums izmantota papīra, tad atliek vien piezvanīt mums uz Līgatnes papīrfabriku un makulatūru savāksim bez maksas. Iegūst gan cilvēks, kas atbrīvojis mitekli vai biroju no liekā, gan arī vide, jo papīrs bieži kopā ar citiem atkritumiem nonāk atkritumu grozā un tālāk izgāztuvēs un piesārņo dabu.”

Ikvienam no mums ir iespēja sniegt reālu ieguldījumu, lai mazinātu koku izciršanu Latvijas mežos. Proti, viens cilvēks vidēji gadā patērē aptuveni 50 kg papīra, ieskaitot laikrakstus, dokumentus, ēdienu un dzērienu iepakojumu u.c. Tas ir pilnīgi pietiekami, lai, nododot šādu papīra daudzumu otrreizējai pārstrādei, tiktu saudzēts viens koks. „Latvijā mēs esam nedaudz virs 2miljoniem iedzīvotāju, un katrs no mums gada laikā patērē vienu, papīrā pārvērstu, koku. Tas nozīmē, ka ieguldot mazumiņu pūļu, mēs visi kopā varam izglābt mežu!” uzsver S. Kraujiņa.

Vai zināji, ka...

40% no visiem sadzīves atkritumiem ir papīrs. Visbiežāk tas kopā ar citiem atkritumiem nonāk atkritumu grozā un tālāk izgāztuvēs, tādējādi rodas cilvēku un dzīvnieku veselībai kaitīgas gāzes, tiek piesārņoti pazemes ūdeņi un degradējas augsne?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko