Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kustīgi vārti uz internetu

Būtu muļķīgi apgalvot, ka dzīve bez interneta ir neiespējama. Tomēr ne viens vien jauno tehnoloģiju lietotājs pieķēris sevi pie domas, ka jūtas neomulīgi, ja ilgāku laiku nav ticis tīmeklī.

Mobilo sakaru operatori piedāvā saprātīgus datu plānus, bet ko darīt, ja jums ir pāris tālruņu, klēpjdators un e-lasītājs un bieži esat ārpus biroja vai mājām? Katram uzturēt savu SIM karti ir izšķērdība. Šādos gadījumos varētu līdzēt mobilie WiFi raidītāji.

Paši vienkāršākie rūteri izskatās kā kredītkartes, nopietnākie ir lielāki, gatavi darbam ar 4G tīklu. Tā kā Latvijas mobilo sakaru operatoru piedāvājumā ir datu plāni, kuros par 5-10 latu mēneša maksu var iegūt vairākos gigabaitos mērāmu vai pat neierobežotu informācijas straumi, šāda karte kļūst par pievilcīgu risinājumu.

Viens no pirmajiem vienkāršo kategorijas pārstāvjiem bija Novatel MiFi 2200. Tam ir tikai viena poga un vieta SIM kartei, un tas izplata signālu desmit metru rādiusā. Cena ir augsta - ap 150 latiem, taču, pameklējot citu ražotāju piedāvājumā, var atrast arī lētākus. Piemēram, līdzīgu rūteri no Huawei klāsta var iegūt par 60 latiem.

Modernāko kārtā ietilpst Overdrive 3G/4G Mobile Hotspot, kas, kā jau liecina nosaukums, ir izmantojams vēl samērā maz izplatītajā, taču ļoti ātrajā ceturtās paaudzes sakaru tīklā. Šī ierīce ir mazliet masīvāka un drīzāk pārnēsājama somā. Tā aprīkota ar spilgtu ekrānu, kurā var aplūkot baterijas statusu, signāla stiprumu un pieslēgto ierīču skaitu. Līdzīgus rūterus atradīsiet arī D-Link un citu ražotāju piedāvājumā.

Clearwire ražotais Clear Spot arī atbalsta 4G tīklu, taču nav īsti piemērots līdznešanai, jo tajā nevar ievietot SIM karti. Rūterim vajadzīgs USB modems, kāds tiek iesprausts datoros mobilā interneta nodrošināšanai. Toties cena ir draudzīgāka - no 35 līdz 110 latiem. Lētāko piedāvājumu vidū ir CradlePoint PHS300, kas Amazon veikalā nopērkams aptuveni par 50 latiem.

Var arī mēģināt internetā sameklēt programmas, kas pārvērtīs tālruni par WiFi raidītāju. Tādu par desmit latiem piedāvā Morose Media. Viņu WMWifiRoter sadarbojas ar Windows Mobile operētājsistēmu. Savukārt JoikuSpot paredzēts Symbian tālruņiem un maksā 7-30 latus. Var iegūt ļoti «plānas» bezmaksas versijas.

Dažiem tālruņiem iespēja pārtapt par rūteri dāvāta jau rūpnīcā - laimīgo vidū esot Palm Pre Plus un HTC Evo 4G. Arī jaunākajā Google Android 2.2 versijā esot paredzēta šāda iespēja, taču ne visi tālruņi to atbalstīs. Neaizmirstiet, ka signāla izplatīšana nogurdinās akumulatoru un tas būs bieži jālādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko