Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijā tapusi jauna spēle iOS ierīcēm – Swipe Bo (video)

Estoty kompānijas paspārnē, Latvijā tapusi jauna spēle App Store tirgum – Swipe Bo. Spēle ir par tās varoni Bo, kuras notikumi norisinās spēles varoņa sapnī. Tās galvenais uzdevums ir palīdzēt Bo sakrāt spēlē atrodamās atslēgas, lai atvērtu portālu, kurš aizved uz nākošo spēles līmeni un šobrīd tādi ir pieejami 80.

Dažādos spēles līmeņos atrodami arī interaktīvi elementi: portāli, caur kuriem iespējams teleportēties no vienas vietas uz otru un bīdāmi bloki, kuri palīdz atrast noslēptus spēles elementus. Spēli interesantāku padara arī domāšanas elements, kurš nosaka, ka, ja spēles līmenis tiks paveikts ar pēc iespējas mazāk gājieniem, spēlētājs tiks apbalvots ar attiecīgu kausu: zelta, sudraba vai bronzas. Ja spēles līmenis šķiet par grūtu, to ir iespēja arī izlaist.

Spēli izstrādājusi divu cilvēku komanda, kura sastāv no viena mākslinieka – Artūra Cimmermana un spēles programmētāja – Vasilija Siņicina. Galvenais spēles idejas autors Guntis Pontags.

Lai spēle iegūtu arī baudāmu skanējumu, tika pieaicināts arī mūziķis – Jevgenijs Načiss. Kopumā tās izstrāde prasīja vienu ar pusi gadu.

Kā parādīja nesen notikusi Riga App Show 2012 izstāde, kurā Latvijas Spēļu izstrādātāju stendā tika demonstrēta arī Swipe Bo spēle, tā guva necerēti lielu atsaucību, jo īpaši bērnu vidū. Pēc izstādes stenda darbinieku novērojumiem, spēles galvenā veiksmes atslēga ir tās intuitīvā darbība, neiedziļinoties detalizētā aprakstā un pamācībā. To ātri un viegli var uzsākt spēlēt ikviens.

Spēle ir pieejama uz iPhone un iPad ierīcēm, iPhone versija ir bezmaksas, bet iPad versija maksā 0,99$ centus, jeb aptuveni ~0,50 santīmus. Spēle App Store tirgū tika publicēta oktobra sākumā un šobrīd tā uz iPhone un iPad ierīcēm kopumā ir jau lejupielādēta 35000 reižu.

Spēle pieejama Apple App Store:iPhone versijauniPad versija.

Lūdzu, video:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko