Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

LG Electronics: Baltijas iedzīvotāji mēdz atrast pazudušo televizora tālvadības pulti arī ledusskapī

Vēl pavisam nesen tālvadības pults pat netika uzskatīta par atsevišķu ierīci un tika uztverta kā pašsaprotama televizora sastāvdaļa. Lai gan tālvadības pults bieži vien netiek uztverta kā patstāvīga ierīce, tās nozušana spēj pamatīgi satraukt jebkuru TV skatītāju. LG Electronics veica pētījumu[1], lai noskaidrotu, kur visbiežāk atrodas pazudušās tālvadības pultis.

Visās Baltijas valstīs tālvadības pults visbiežāk tiek atrasta dīvānā – to apstiprināja 83% respondentu. Otrā populārākā vieta, kur Latvijā visbiežāk tiek atrastas tālvadības pultis ir halāta kabata (11%). Igaunijā dažas no neparastākajām vietām, kur atrastas pazudušās tālvadības pultis, ir automašīna (1%) un ledusskapis vai saldētava (3%), savukārt Lietuvā respondenti savas tālvadības pultis ir atraduši arī vannas istabā vai tualetē (11%) un kumodes atvilktnēs (5%).

Kaut arī daudzi lietotāji joprojām izmanto parastās tālvadības pultis, lai kontrolētu audio/video aprīkojumu, līdz ar viedo jeb Smart TV televizoru ienākšanu tirgū un to pieaugošo popularitāti, arvien palielinās nepieciešamība arī pēc „viedākas” tālvadības pults. Uzņēmums LG ir radījis izcilu tālvadības pulti – Magic Remote, ar kuras palīdzību var efektīvi kontrolēt gan televizora viedās, gan standarta funkcijas. Tālvadības pultī ir iekļautas visas ierastās pogas, piemēram, 3D, skaļuma, programmu un skaņas izslēgšanai paredzētās pogas, kā arī efektīva navigācijas opciju sadaļa. Tikai nepieciešamās pogas un četri tālvadības pults režīmi – balss (Voice), žesti (Gesture), norādīšana (Point) un ritināšana (Wheel), ir lieliska kombinācija, kas nodrošina universālu un vienkārši lietojamu tālvadības pulti, kas pielāgota cilvēka maņām.

Turklāt ierīcei Magic Remote ir arī uzlabotas valodas atpazīšanas funkcijas, kas nodrošina vienkāršu, dabisku, interaktīvu un mijiedarbīgu komandu izpildi. Aktivizējot LG balss atpazīšanas sistēmu, var mutiski ievadīt atslēgvārdus TV satura meklēšanas programmā. Tā ir programma, kas nodrošina visu, tostarp VOD (Video on Demand – video pēc pieprasījuma) pakalpojumus, kas pieejami LG Smart TV platformā, kā arī pakalpojumu YouTube un piekļuvi internetam. LG tālvadības pults meklēšanas funkcija ar balss atpazīšanas iespēju atvieglo ikdienu, jo vairs nav nepieciešams tekstu ievadīt manuāli. Atliek vien pateikt meklējamo atslēgvārdu un televizorā vai nu tiks parādīti ieteikumi, kas līdzinās attiecīgajam atslēgvārdam, vai uzreiz tiks atvērta meklēšanas rezultātu lapa.

Tiem, kas vēl nav gatavi nomainīt savu standarta tālvadības pulti pret Magic Remote un izbaudīt pilnīgi jaunu lietošanas pieredzi, LG Electronics piedāvā bezmaksas lietojumprogrammu LG TV Remote ierīcēm ar operētājsistēmu Android vai iOS, kas ļauj izmantot viedtālruņus un planšetdatorus LG Smart TV funkciju kontrolēšanai, izmantojot Wi-Fi savienojumu.


[1]  Pētījums tika veikts 2013. gada jūlijā sadarbībā ar uzņēmumu Mindshare, un tajā piedalījās respondenti vecumā no 15 gadiem.  Kopējais respondentu skaits: 1564.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko