Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LMT: Aptauja ir neprecīza telekomunikāciju parādību pētīšanas metode

Aptauja ir neprecīza mūsdienu telekomunikāciju parādību pētīšanas metode, jo klientu uztvere un "vārdnīca" ir mainīga, komentējot Eiropas Savienības (ES) statistikas departamenta Eurostat jaunākos datus, saskaņā ar kuriem Latvijā interneta lietošana mobilajos tālruņos ir trešā kūtrākā ES, aģentūrai LETA sacīja telekomunikāciju operatora "Latvijas Mobilais telefons" viceprezidents Ingmārs Pūķis.

"Saskaņā ar Tefficient pētījumu, Latvija pēc mobilā interneta patēriņa uz vienu klientu ir otrajā vietā Eiropā. Tāpat pie mums pastāv efektīva konkurence un iedzīvotāji saņem un arī izmanto daudzveidīgus un modernus telekomunikāciju pakalpojumus," uzsvēra Pūķis, norādot, ka LMT norobežojas no Eurostat aptaujas virspusīgas interpretācijas.

"Konkrētā aptauja analizē, ko klienti uztver par "galveno" interneta piekļuves veidu," viņš piebilda, sakot, ka kopumā aptauja kā metode mūsdienu telekomunikāciju parādību pētīšanā ir neprecīza, jo klientu uztvere un "vardnīca" ir mainīga.

Viņš norādīja, ka līdzīgas anomālijas var novērot arī Eurostat Digitālās konkurētspējas indeksā (DESI).

"Aicinām izmanot telekomunikāciju ekspertu veiktos pētījumus un analīzes, lai saprastu Latvijas faktisko pozīciju," sacīja LMT pārstāvis.

Kā ziņots, saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) statistikas departamenta "Eurostat" jaunākajiem datiem internetu ES iedzīvotāji visbiežāk izmanto mobilajos tālruņos, tomēr Latvijā šajā ziņā īpatsvars ir trešais zemākais blokā.

Saskaņā ar tiem internetu mobilajā telefonā pēdējo trīs mēnešu laikā Latvijā izmantoja 62% interneta lietotāju. Mazāks šis īpatsvars bijis tikai Čehijā (55%) un Polijā (60%), bet nedaudz lielāks Lietuvā (63%) un Grieķijā (66%). Igaunijā 72% interneta lietotāju pēdējo trīs mēnešu laikā tīmekli ir aplūkojuši savā mobilajā telefonā.

Savukārt vislielākais interneta izmantojuma šajās ierīcēs īpatsvars bijis Spānijā (93%), Kiprā un Nīderlandē (abās valstīs 88%), Horvātijā (87%), Lielbritānijā (86%) un Dānijā (85%).

ES vidēji 79% interneta lietotāju pēdējo trīs mēnešu laikā to izmantojuši mobilajā tālrunī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko