Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Pētījums: katrs piektais Latvijas iedzīvotājs apsver iegādāties HD televizoru

Katrs piektais jeb 20% Latvijas iedzīvotāju apsver iegādāties HD televizoru, lai varētu skatīties HD kanālus. Tikmēr vidēji katrs desmitais jau skatās šāda veida kanālus, liecina Baltcom un Data Serviss veiktais pētījums.

Vislielāko interesi par HD kvalitātes televīzijas kanāliem izrāda vīrieši – 24% vīriešu kārtas respondentu apsver šāda televizora iegādi. Savukārt sieviešu vidū vairāk nekā 60% respondentu atbild, ka nezina kāda veida televizors ir mājās un par HD kvalitātes kanāliem arī nav domāts.

„Ir redzams, ka iedzīvotāju vidū aizvien pieaug interese par augstas izšķirtspējas jeb HD kvalitātes kanāliem. Kopš pērnā septembra Baltcom piedāvā pašlaik plašāko HD kanālu klāstu, tas ir, desmit kanālus, šo skaitu plānojam palielināt arī turpmāk. Kopš iepriekš minētā laika perioda Baltcom HD kanālu abonentu skaits ir palielinājies sešas reizes, kas ir vērā ņemams rādītājs,” skaidro Miks Kārkliņš, Baltcom rīkotājdirektors.

Par 3D saturu interese pagaidām vēl ir neliela

Tikmēr par 3D saturu interese vēl ir neliela. Tikai 2% norāda, ka viņiem jau ir 3D TV un ka viņi, cik vien iespējams, skatās 3D filmas vai raidījumus. Savukārt vēl 14% apsver iespēju iegādāties 3D televizoru, bet vairāk nekā puse atbild, ka pagaidām 3D saturs nav aktuāls.

Televīzijas papildu funkcionālās iespējas lieto reti

Vairāk nekā 60% aptaujas dalībnieku norāda, ka televīzijas papildu funkcionālās iespējas (piemēram, subtitri, audio valodas nomaiņa, raidījumu ieraksts u.tml.) šobrīd nelieto un tuvākajā laikā arī neplāno sākt lietot.

Lielā mērā tas ir saistīts arī to, ka 60% no iedzīvotājiem abonē kabeļtelevīziju, kur papildu TV funkcijas nav iespējamas. Digitālo televīziju jeb televīziju ar dekoderi izmanto 27% respondentu.

Stāsta M.Kārkliņš: „Mēs redzam, ka no tās daļas, kuri tomēr TV papildu funkcijas izmanto, 23% dara to katru dienu, tātad bieži. Tieši tādēļ šā gada tuvākajos mēnešos Baltcom plāno ieviest rakstošos HD hibrīddekoderus, kas nodrošina signālu kā DVD-T, tā IP TV standartā ar pilnu interaktivitāti ar interneta pieslēgumu. Klientam tas nozīmēs gan iespēju izmantot standarta dekodera funkcijas (ierakstu uz ārējiem nesējiem, pārtīšana, savu failu skatīšanās u.tml.), kā arī papildu funkcijas – izmantot interneta resursus (skatīties filmas, video failus utt.).”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko