Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Samsung samazina atkarību no Android

Redzot, cik samudžināti ir Android evolūcijas ceļi patentu karu un Google lielpirkuma – Motorola mobility iegādes gaisotnē, Samsung laidis klajā trīs viedtelefonus ar paša Samsung veidoto Bada operētājsistēmu – Wave 3, Wave Y un Wave M.

Laikam jau mācoties no senā stāsta par to, ka nav tālredzīgi likt visas olas vienā groziņā un saņēmis (vairāk morālu, nekā materiālu) Dienvidkorejas valdības pamudinājumu, Samsung aktivizējis savas paša Linux bāzētās Bada OS izstrādes un laidis klajā trīs jaunus Wave viedtelefonus – metāla korpusā tērptu, ar 4 collu AMOLED displeju un 5 megapikseļu kameru aprīkoto Wave 3, ar 3,65 collu ekrānu un 832 MHz procesoru aprīkoto Wave M un "sākuma līmeņa" viedtelefonu Wave Y, kurš tirdziecībā parādīsies oktobrī.

Ja atceramies, pāris dienas atpakaļ Dienvidkorejas valdība aicināja Samsung un LG samazināt atkarību no Google Android OS, uz kuru balstīta lielākā daļa ražotāja aktuāloviedtelefonu modeļu.

Acīmredzot, Motorola iegāde un Google pavājais patentu portfelis var radīt šķelšanos Android ierīču ražotāju nometnē un aktivizēt alternatīvas OS meklējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko