Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

“Tele2”: piešķirot 7 miljonu latu nodokļu atlaidi, iespējams, tiek glābts daļēji valstij piederošs uzņēmums

Ja uzņēmumi var stiprināt starptautisko konkurētspēju, radīt jaunas darba vietas un paplašināt eksporta iespējas, tad valsts iniciatīva par uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu investīciju projektiem ir apsveicama.

Šajā gadījumā valsts rīkojusies nepragmatiski, bet LMT – neētiski. Ir skaidri zināms, ka 4G tīklu visi operatori attīsta arī bez valsts atbalsta, bet valstij nodokļu maksājumi ir ļoti nepieciešami. Ar šādu atbalstu diemžēl netiks nedz veicināta ekonomiskā attīstība reģionos, nedz radītas jaunas darba vietas, turklāt LMT neradīs eksporta produktus un pakalpojumus. Ieguvēji būs ārvalstu sakaru iekārtu piegādātāji. Un visbeidzot – valstij nav jāsubsidē “treknākais” (pelnošākais) mobilo sakaru operators, tādējādi deformējot konkurenci nozarē. Latvijas reģionālajai attīstībai prioritāri ir sakārtoti ceļi, elektrības pieejamība, skolas un slimnīcas, un tikai pēc tam – jaunākās paaudzes 4G tīkls, kas tāpat tiek attīstīts. Ņemot vērā iepriekš minēto un ievērojamo LMT peļņas kritumu un klientu aizplūšanu pēdējā gada laikā, šādas atlaides piešķiršana rada aizdomas par daļēji valstij piederošā uzņēmuma glābšanu pirms pārdošanas.

Latvijas reģionos, tajā skaitā ciematos, lauku apvidos un mežos, ir nepieciešami mobilie sakari, lai iedzīvotāji varētu sazināties un lietot internetu, un – tie jau šobrīd ir pieejami! Kopš dibināšanas esam investējuši vairāk nekā 161 miljonu latu un nodrošinām sakaru tīkla pārklājumu 98% valsts teritorijas. Šogad pabeidzot sakaru tīkla modernizāciju, nodrošināsim 3G ātrgaitas mobilo internetu 95% iedzīvotāju jeb 60% valsts teritorijas. Esam gatavi arī sākt piedāvāt pakalpojumus 4G tīklā un turpināsim ieguldīt būtisku investīciju apjomu, tāpat kā esam darījuši līdz šim.

Valdis Vancovičs
“Tele2” valdes priekšsēdētājs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko