Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Asociācija: dzīvības apdrošināšanas tirgū lejupslīde mitējusies

Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajos četros mēnešos bija 81,3 miljoni latu, kas ir par 23% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā laikā, savukārt atlīdzībās apdrošināšanas sabiedrību klientiem izmaksāti 48,3 mljoni latu, kas ir par 22% mazāk, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas apkopotie dati.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū lejupslīde ir mitējusies un, salīdzinot ar pagājušā gada četriem mēnešiem, beidzot vērojams diezgan straujš parakstīto prēmiju apjoma pieaugums – par 24%, bet aprīlī vien – par 99%. Kopumā dzīvības apdrošinātāji četros mēnešos parakstījuši prēmijās 18,1 miljonus latu. Dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs samazinājies par 26% līdz 8,8 miljoniem latu.Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms četros mēnešos krities par 30%, izmaksāto atlīdzību apjoms – par 21%. Kopumā riska apdrošinātāji prēmijās parakstījuši 63,2 miljonus latu, bet atlīdzībās izmaksājuši 39,6 miljonus latu.Dzīvības apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju īpatsvars tirgū šā gada četros mēnešos bija 22%,  riska sabiedrību īpatsvars – 78%.

Asociācija apkopo 12 riska veidu un deviņu dzīvības apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses