Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Banku sektora zaudējumi divos mēnešos - 59,3 miljoni latu

Šogad līdz februāra beigām ar peļņu strādāja deviņas Latvijas bankas un viena ārvalstu bankas filiāle, kopā nopelnot 1,5 miljonus latu, tomēr banku sektora kopējie zaudējumi februāra beigās sasniedza 59,3 miljonus latu, liecina FInanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvie dati. Galvenokārt tas saistīts ar izdevumu uzkrājumiem nedrošiem kredītiem.

Banku sektora gūtā peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem februāra beigās sasniedza 14,6 miljonus latu.

Banku uzkrājumi nedrošajiem kredītiem februārī banku sektorā kopumā pieauga par 2,8%, sasniedzot 1,4 miljardus latu jeb 9,1% no banku kopējā kredītportfeļa. Janvāra beigās šis rādītājs bija 8,9%.

Februāra beigās bez maksājumu kavējuma bija 71,2% no banku izsniegtajiem kredītiem, janvāra beigās – 72,1%. Februārī kredītu ar maksājumu kavējumu, kas pārsniedz 90 dienas, apmērs palielinājās par 1,1%, un to īpatsvars banku kredītportfelī februāra beigās sasniedza 17,7%. Kredītu ar maksājumu kavējumu virs 90 dienām lielākais īpatsvars bija rezidentu uzņēmumiem operācijām ar nekustamo īpašumu izsniegtajiem kredītiem (29%) un rezidentu mājsaimniecībām izsniegtajiem kredītiem mājokļa iegādei (28%).

Kā norāda FKTK, visu Latvijas banku darbības rādītāji februārī ir bijuši atbilstoši normatīvu prasībām – banku sektora likviditātes rādītājs ir palielinājies un februāra beigās sasniedza 62,1%, bet kapitāla pietiekamības rādītājs sasniedza 14,6%.

Kopš 2010.gada sākuma kapitālu palielinājušas divas bankas kopumā par 44,5 miljoniem latu. Februāra beigās banku sektora apmaksātais pamatkapitāls sasniedza 1,7 miljardu latu. 2009.gada laikā kapitālu palielinājušas 13 Latvijas bankas kopumā par 998,2 miljoniem latu.

Februāra beigās noguldījumu apmērs Latvijas banku sektorā sasniedza 9,5 miljardus latu, t.i. par 0,2% mazāk nekā janvāra beigās. Noguldījumu kopējais apmērs februārī sarucis galvenokārt saistībā ar sezonālu nerezidentu noguldījumu samazināšanos par 5,6%, savukārt kopējais banku sektora piesaistīto rezidentu noguldījumu apmērs februārī palielinājies par 3,2%.

Latvijas banku aktīvi februārī samazinājušies par 0,7% un februāra beigās sasniedza 21,3 miljardus latu.

Banku sektora kopējais kredītportfelis februārī saruka par 0,5% un mēneša beigās sasniedza 15,3 miljardus latu. Deviņu Latvijas banku un vienas ārvalstu bankas filiāles kredītportfeļi februārī ir palielinājušies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses