Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Bedru dēļ cietušie autoīpašnieki saņem reālu palīdzību

Gada laikā, kopš apdrošināšanas sabiedrība BTA realizē speciālo projektu satiksmes drošības uzlabošanai un piedāvā apdrošināšanu „KASKO bedres”, jau ir saņemti 212 pieteikumi par atlīdzību izmaksu. 170 automašīnu īpašnieki jau ir saņēmuši atlīdzību par zaudējumiem, kas radušies avārijas rezultātā, iebraucot bedrē vai vaļējā komunikāciju lūkā.

Gada laikā automašīnu īpašnieki ir iegādājušies vairāk nekā 18 300 apdrošināšanas polišu. Savukārt nelaimē nokļuvušajiem autovadītājiem – „KASKO bedres” apdrošināšanas polises īpašniekiem - BTA izmaksājusi atlīdzības vairāk nekā 16 000 latu apmērā. Lielākā izmaksātā atlīdzība bija 1000 lati. Turklāt lielākā daļa izmaksāto atlīdzību pārsniedza 100 latus – savukārt „KASKO bedres” polises cena ir 2 lati.BTA, izstrādājot un ieviešot projektu, vēlējās „nošaut divus zaķus”. Pirmkārt, sekmēt ceļu stāvokļa uzlabošanu. Otrkārt, finansiāli palīdzēt nelaimē nokļuvušajiem autoīpašniekiem, ieviešot speciālu apdrošināšanas veidu „KASKO Bedres”. Projektam ir arī trešais pluss - tas palīdz iegūt pilnīgāku statistiku par avāriju skaitu, kas radušās bedru dēļ. 2004.gadā bojāta ceļu seguma dēļ Latvijā notika 69 ceļu satiksmes negadījumi (saskaņā ar oficiāli pieejamiem datiem). Tagad BTA projekta „KASKO Bedres” statistika rāda, ka 2006.gadā no 16.marta līdz decembra beigām šādu gadījumu bija ne mazāk kā 148. Tātad BTA prognozētais pilnā mērā ir apstiprinājies – lielākā daļa autovadītāju neziņoja par avāriju.„Uzskatu, ka divus no izvirzītajiem mērķiem esam sasnieguši. Pirmkārt, BTA apdrošinātie automašīnu īpašnieki jau saņem reālu finansiālu palīdzību, ja avārijā ir bojāts spēkrats. Otrkārt, esam panākuši, ka cilvēki sāk apzināties, ka tomēr var pieprasīt atbildību par bedrēm un vaļējām komunikāciju lūkām. Ne tik ātri ir panākams, ka uz ceļiem nav bedres, jo tas, protams, saistīts ar ceļu remontiem piešķirtajiem līdzekļiem,” saka BTA viceprezidente Jeļena Alfejeva.BTA interešu aizstāvis – Aivara Borovkova juridiskais birojs „AB grupa” – jau ir vērsies pie ceļu uzturētājiem ar prasību segt satiksmes negadījumos radītos zaudējumus. Ceļu uzturētājs SIA „Valmieras komunālā saimniecība” ir pirmais, kas pēc saņemtās pretenzijas vēstules saņemšanas (negaidot tiesas procesu) sedza zaudējumus par bedres dēļ notikušo satiksmes negadījumu. Juridiskais birojs „AB grupa” iesniedzis arī divas prasības Rīgas Centra rajona tiesā pret ceļu uzturētāju Rīgas domi. Vienu BTA prasību tiesa apmierināja, otru noraidīja (šo spriedumu „AB grupa” jau ir pārsūdzējusi).Informācijai: projekta un apdrošināšanas „KASKO bedres” būtībaIeviešot projektu, BTA un Aivara Borovkova juridiskais birojs "AB grupa" radīja iespēju izmaksāt autovadītājiem apdrošināšanas atlīdzību par ceļu bojājumu radītajiem zaudējumiem, kā arī saukt pie atbildības ceļu uzturētājus. „KASKO Bedres” apdrošināšana ir paredzēta gadījumiem, kad mašīnai radušies bojājumi, iebraucot bedrē vai komunikāciju lūkā. Polise ir arī nepieciešama, lai izveidotu leģitīmu pamatu juridiskās un tehniskās palīdzības sniegšanai, atlīdzības izmaksai autovadītājiem, kā arī zaudējumu piedziņai no ceļu uzturētājiem.

„KASKO Bedres” apdrošināšanas polises cena ir – 2 lati.
Lai saņemtu atlīdzību, polises „KASKO Bedres” īpašniekam:
1. Uzreiz pēc negadījuma (iebraucot bedrē vai iekļūstot citā ar ceļa segumu saistītā negadījumā), kurā automašīna bojāta, ir jāizsauc ceļu policija, kā arī jāpiezvana BTA infoDienestam (diennakts tālrunis 26121212). BTA infoDienesta darbinieki konsultēs par to, kā rīkoties turpmāk. Nepieciešamības gadījumā uz notikuma vietu tiks nosūtīti BTA autoDienesta darbinieki (Rīgā un Rīgas rajonā), kas fiksēs notikuma apstākļus un, ja nepieciešams, organizēs cietušā auto evakuāciju.
2. Pēc negadījuma ir jāierodas BTA Atlīdzību departamentā un jāaizpilda nepieciešamie dokumenti. Atlīdzība tiek izmaksāta ne vēlāk kā 10 dienu laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas. Savukārt, pēc tam atlīdzību aprēķinus BTA nodod juridiskajam birojam "AB grupa", kas sagatavo pretenzijas vēstuli ceļa uzturētājam un, ja nepieciešams, vēršas tiesā.

Papildu informācija:
Valdis Freidenfelds, BTA preses sekretārs
Tālr.: 7025168; 29253093

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses