Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

“Citadele” vadītājs: “Parex banka” strādās “ilgi un mierīgi”

Parex banka (Parex) strādās ilgi un mierīgi, jo naudas atgūšana no aktīviem, kuri tirgū šobrīd nav sevišķi augstā vērtībā, ir ilgtermiņa process, šādu viedokli piektdien no rīta intervijā LNT raidījumā 900 sekundes pauda no Parex atdalītās tā saucamās “labās” bankas – Citadeles – valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.

Viņš uzskata, ka galvenais ir nepārsteigties. Pēc viņa vādiem, Parex var strādāt ilgus gadus, tie var būt septiņi astoņi gadi. Esot jāsagaida brīdis, kad tirgus nostabilizējas un normalizējas un ķīlas, kas pārņemtas, var tikt pārdotas par saprātīgu cenu, atgūstot maksimāli daudz.

Atšķirībā no Citadeles, kurai Eiropas Komisija (EK) ļāvusi valsts atbalstu sniegt tikai līdz 2014.gadam, Parex nav aktīvs banku tirgus dalībnieks, tāpēc šīs bankas darbošanās tādā aspektā kā konkurence ar citām bankām EK neuztraucot.

Attiecībā uz Citadeles banku J.Jākobsons pauda pārliecību, ka valsts naudu izdosies atgūt ar uzviju. Veidojot Citadeli, no valsts tajā ieplūduši 230 miljoni valsts noguldījumu, no tiem 103 pārvērsti kapitālā, bet pārējie 130 palikuši kā valsts noguldījums.

Vērtējot pirmās trīs bankas darbības dienas, tās vadītājs teica, ka banka strādā normālā režīmā, klientu aktivitāte ir parastos līmeņos un nav pilnīgi nekā ārkārtēja. Klienti nemūkot prom, bet gan tieši otrādi - depozītu apjoms pirmajās trīs dienās esot nedaudz pakāpies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses