Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Daugavpils un kaimiņpilsētas sadarbojas pārrobežu reģiona reģenerācijas projektā

7. un 8.martā Daugavpilī  Baltijas jūras reģiona INTERREG III B Kaimiņattiecību programmas projekta “Reģiona attīstība, ieviešot reģenerācijas pasākumus” ietvaros notiek starptautisks seminārs,  kurā  reģiona kaimiņpilsētas - projekta dalībnieces  prezentēs savus pilotprojektus, kas fokusēti uz  reģiona reģenerāciju, informē Daugavpils pilsētas domes Pilsētas attīstības departamenta projektu vadītāja Oksana  Jačmeņova.

 Šajā projektā  jau otro gadu sadarbojas reģiona  kaimiņpilsētas: Daugavpils un Krāslava no Latvijas, Utena, Zarasi un Visagina  no Lietuvas, un Verhņedvinska, Novopolocka un Braslava no Baltkrievijas.  Tās ir pilsētas, kuras ieinteresētas apvienot savus resursus visa reģiona kopējai attīstībai. “Katrai no šīm pilsētām ir sava stiprā puse, kuru attīstot, sadarbojoties  un viens otru pilnveidojot, tiek dots ieguldījums  visa pierobežu reģiona attīstībā,”  paskaidro  O.Jačmeņova.

Reģiona  resursu atjaunošanu un pilsētu sadarbību, kā inovācijas  metodi Eiropā pirmā sekmīgi saka ieviest tieši Lielbritānija, tāpēc projekts notiek sadarbībā ar Lielbritānijas speciālistiem. Arī šajā seminārā piedalās  vadošais eksperts reģenerācijas jomā no Stokportas pašvaldības (Lielbritānija) Andy Bleaden.  

Līdz šim projekta ietvaros  jau notikuši semināri un apmācības, kuros  pašvaldību speciālisti, sadarbībā ar Lielbritānijas ekspertiem, strādāja pie reģiona reģenerācijas stratēģijas izstrādes, kas  jau akceptēta Daugavpils pilsētas domes sēdē. Pamatojoties uz to  tika izveidoti  konkrētu teritoriju reģenerācijas plāni katrai pilsētai, to pilotprojektus 7.un 8. martā  sadarbības  pilsētas  prezentēs projekta partneriem. Daugavpilij, piemēram ir -  Daugavpils lidostas projekts, Krāslavai - Krāslavas  pils un parka  rekonstrukcija, Zarasiem - ezera krasta līnijas labiekārtošana u.t.t., pateicoties  šiem projektiem  ieguvēja ir gan konkrētā pilsēta, gan reģions kopumā.       

“Viens no svarīgākajiem mūsu  reģiona pievilcības faktoriem ir tā atrašanās četru valstu – Lietuvas, Latvijas, Baltkrievijas un Krievijas pierobežā,”  uzsver Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Inga Goldberga, “šeit ir spēcīgi reģionālie centri, daudzveidīgs dabas, unikāls kultūras mantojums un svarīgi tranzīta ceļi starp rietumu un austrumu tirgiem,  un, galvenais, mēs  visi kopā gribam kļūt par reģionu, kas ir pievilcīgs dzīvošanai, darbam un tūrismam.”

 
Informāciju sagatavoja:
Viesturs Rencis,
kompānijas 13.STĀVS projektu vadītājs
654 21243

Papildus informācija:
Oksana Jačmeņova,
Daugavpils pilsētas domes
Pilsētas attīstības departamenta projektu vadītāja
654 04391 
 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses