Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Eiroparlaments aicina pārskatīt kritērijus dalībai eiro zonā

Eiropas Parlaments ceturtdien aicināja pārskatīt kritērijus dalībai eiro zonā, jo īpaši inflācijas kritēriju, ņemot vērā, ka Eiropas Savienības jaunajās valstīs ekonomiskā situācija ir citādāka nekā bloka vecajās zemēs.

"Eiropas Parlaments uzskata, ka jaunajām ES valstīm varētu rasties problēmas ar iestāšanos eiro zonā. Tas jo īpaši attiecas uz cenu stabilitātes nosacījumu, jo [augstā] inflācija varētu būt daļa no procesa, kurā šīs valstīs tuvinās veco bloku dalībnieču līmenim," sacīts eirodeputātu pieņemtā rezolūcijā.

Tajā parlamentārieši vēršas pie ES Padomes un Eiropas Komisijas ar aicinājumu pārskatīt konverģences kritērijus un sarīkot debates par to piemērošanu attiecībā uz topošajām eiro zonas dalībniecēm, ņemot vērā īpatnības to ekonomikas attīstībā.

Šī ir pirmā reize, kad viena no ES galvenajām institūcijām oficiāli mudinājusi pārskatīt nosacījumus dalībai eiro zonā, kas tika ieviesti 1992.gadā, kad eiro zona vēl nepastāvēja.

Saistībā ar nespēju izpildīt inflācijas kritēriju, kas prasa, lai eiro zonas kandidātvalstī inflācija nebūtu vairāk kā par 1,5 procentpunktiem augstāka kā trijās ES zemēs ar viszemāko inflāciju, Baltijas valstis ir bijušas spiestas pārcelt uz vēlāku laiku eiro ieviešanas termiņus. Vairākas ES amatpersonas eiro ieviešanas nosacījumus nodēvējušas par novecojušiem un kontrproduktīviem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses