Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

EK izmeklē, vai "Visa Europe" nepārkāpj antimonopola nosacījumus

Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņojusi, ka sākusi izmeklēšanu par "Visa Europe Ltd" iespējamo antimonopola nosacījumu pārkāpšanu saistībā ar maksu, ko tā iekasē par pārrobežu transakcijām, vēsta Reuters. Paziņojumā norādīts, ka "Visa Europe", kas izlaidusi 348 miljonus karšu, tiek turēta aizdomās par ES nosacījumu pārkāpšanu, kas aizliedz ierobežojošu rīcību, tādu kā cenu fiksēšana.

Vienlaikus EK, kam ir plašas tiesības regulēt konkurenci 27 ES valstīs, paziņojusi, ka izmeklēšana nenozīmē, ka tai ir pierādījumi par pārkāpumiem. Tirgotājiem jāmaksā starpbanku komisijas maksas katru reizi, kad pircējs izmanto karti, lai veiktu pirkumu. Tirgotājiem ir jāpieņem visas kartes ar "Visa" zīmolu, neatkarīgi no lietotāja personības, transakcijas vai kartes veida. Janvārī "Visa Europe" pauda cerību, ka izdosies vienoties ar EK par komisijas maksas saglabāšanu, neskatoties uz komisijas rīcību attiecībā uz kompānijas konkurentu "MasterCard". EK nolēma, ka ar daudzpusējām starpbanku komisijas maksām pārrobežu darījumiem ar "MasterCard" un "Maestro" debetkartēm un patērētāju kredītkartēm Eiropas Ekonomikas zonā tiek pārkāpti EK līguma noteikumi par uzņēmējdarbības ierobežošanu. Komisija aizliedza "MasterCard" šīs maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses