Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Euromoney: SEB Unibanka ir labākā banka Latvijā

Starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney rīkotajā pētījumā Euromoney’s Awards for Excellence 2007 SEB Unibanka ir saņēmusi prestižo balvu nominācijā “Labākā banka Latvijā” (The Best Bank in Latvia). Savukārt investīciju banka SEB Enskilda, kuras birojs atrodas arī Latvijā, ir pagodināta ar uzvaru nominācijā “Labākā finanšu institūcija uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā Latvijā” (Best Mergers&Acquisitions House in Latvia).

SEB grupa ir arī atzīta par labāko četrās citās kategorijās Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā. Tās ir: investīciju pakalpojumi (Best Investor Services), finanšu pārvaldīšana (Best Cash Management), valūtu tirgi (Best Foreign Exchange) un akciju tirdzniecība (Best Equities House).

Papildu augstajiem novērtējumiem Latvijā, valstu vērtējumā SEB Enskilda arī Zviedrijā ir atzīta par labāko uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultēšanā (Best Mergers&Acquisitions House), SEB banka Norvēģijā – par labāko akciju tirdzniecības kategorijā (Best Equities House), SEB banka Lietuvā ir atzīta par labāko akciju tirdzniecības nodrošināšanā (Best Equities House).

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: “Euromoney prestižās balvas SEB Unibanka un SEB grupa vērtē kā visaugstākā līmeņa starptautisko atzinību, šobrīd tās vainago bankai piešķirto apbalvojumu sarakstu. Tas ir kārtējais starptautiskais apliecinājums tam, ka SEB grupa veiksmīgi realizē klientu servisa kvalitātes uzlabošanas stratēģiju. Labākās bankas Latvijā tituls ir arī SEB Unibankas komandas profesionalitātes un iniciatīvas pierādījums”.

"Šis Euromoney apbalvojums ir īpaši patīkams, jo SEB grupas korporatīvo finanšu komanda to saņem otro gadu pēc kārtas. SEB Enskildas mērķis ir būt par līderi gan uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas konsultācijās, gan investoru piesaistē kapitāla tirgū," atzīst SEB Enskilda Latvijas biroja valdes priekšsēdētājs Lauris Balga.

Pētījums Euromoney’s Awards for Excellence, kuram šogad aprīt jau 15 gadi, nosaka, kuras finanšu kompānijas ieņem līderu pozīcijas konkrētajā reģionā, valstī un sektorā, kā arī nosaka labākās prakses standartus banku darbībā un finanšu tirgu vadībā. Finanšu kompāniju galvenais vērtēšanas kritērijs ir kvantitatīvie dati par to aktīviem, kapitālu, peļņu, ieguldījumu apjomu un citiem rādītājiem, kurus analizējot žurnāls Euromoney nosaka uzņēmumus, kuri saviem klientiem nodrošinājuši visaugstākās kvalitātes pakalpojumus. Kopumā tiek vērtētas finanšu kompānijas 110 pasaules valstīs 20 kategorijās.

Starptautiskais biznesa žurnāls Euromoney iznāk kopš 1969.gada un plašai starptautiskai lasītāju auditorijai piedāvā analītiskus rakstus, padziļinātus pētījumus un aptaujas finanšu jomā.

Augstus novērtējumus starptautiskajos pētījumos un konkursos SEB Unibanka saņem jau kopš 1999. gada, tai skaitā bankas sniegumus atzinīgi novērtējuši tādi starptautiski izdevumi kā Euromoney, The Banker, Global Finance, Central European un Global Custodian.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

„SEB Enskilda” ir „SEB Grupas” investīciju banka, kas dibināta 1982.gadā Londonā kā „Enskilda Securities”. „SEB Enskilda” ir vadošā investīciju banka Skandināvijā, kuras piedāvātie pakalpojumi aptver korporatīvās finanses (tai skaitā, uzņēmumu apvienošanās un pirkšanas darījumus), akciju publisko piedāvājumu organizēšanu, vērtspapīru tirgus izpēti un tirdzniecību. „SEB Enskilda” šobrīd ir biroji Stokholmā, Helsinkos, Kopenhāgenā, Oslo, Tallinā, Rīgā, Viļņā, Londonā, Frankfurtē un Ņujorkā.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, SEB Unibankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, [email protected]. Tālr.: 67779978, 29149306
Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv  
SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses