Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Evli" banka piedāvā alternatīvu tradicionālajām ieguldījumu stratēģijām

Ekonomikas pieauguma tempi pasaulē turpina samazināties, un visbiežāk izskan rekomendācijas akciju tirgū izvēlēties konservatīvu ieguldījumu stratēģiju. Skandināvijas investīciju banka „Evli” Baltijā šobrīd aktualizē pretēja rakstura pieeju.„Esmu noguris no tradicionālajām investīciju idejām, kuras šo-rīd izmanto Centrāl un Austrumeiropas ieguldījumu speciālisti.

Baltijas tirgū daudzi klienti vēlas saņemt izaicinošākus, drosmīgākus investīciju piedāvājumus. Mūsu skatienam ir jābūt vērstam globālā virzienā”, apgalvo Skandināvijas investīciju bankas ”Evli” stratēģis Pēteris Kopels (Peeter Koppel).Kā šajā tirgus situācijā iespējams pelnīt vairāk? „Evli” piedāvā risinājumu kopā ar bankas globālajiem sadarbības partneriem - pasaulē vadošajiem neatkarīgajiem investīciju pētījumu centriem „BCA” (Kanāda) un „GaveKal” (Honkonga). Tas ir: veicot vispusīgu situācijas analīzi, drosmīgāk ieguldīt produktos ar augstāku risku un meklēt netradicionālus investīciju virzienus, kas nodrošina lielāku ienesīgumu. Uz šādu pieeju balstās „Evli” jaunais ieguldījumu portfelis „Spice”. „Evli” Aktīvu pārvaldes klientu attiecību vadītājs Ģirts Cēlājs: „Spice” mērķis ir izmantot dinamiskās pārmaiņas finanšu tirgos un to radītās akciju un vērtspapīru cenu atšķirības. „Spice” neietekmē vispārējais tirgus attīstības virziens, jo atkarībā no situācijas dinamiski izmantojam tiklab ilgtermiņa, kā īstermiņa pozīcijas ar nolūku samazinātu negatīvo cenu svārstību ietekmi. „Spice” nebaidās atšķirties no citiem finansēšanas instru-mentiem. Mūsu pamatprincips ir produktīvu ideju maksimāla izmantošana”. „Spice” ieguldījumu portfelis ir mainīgs un diversificēts. Iegādātās pozīcijas var tikt pārdotas 5 dienu laikā. Šobrīd ieguldījumi tiek veikti Krievijas un Taivānas lielākajos patēriņa preču uzņēmumos, pasaules enerģijas sektora, gaļas un cukura pārstrādes uzņēmumu akcijās, kā arī atsevišķu augsta ienesīguma, piemēram, Krievijas kokogļu ražotāja „Raspadskaja”, akcijās.Šī ieguldījumu portfeļa gada ienesīgums labos apstākļos plānots augstāks par 30%. Taču „Spice” klientiem nepieciešamas zināšanas investīciju jomā un kapitāla tirgū, kā arī iepriekšēja pieredze saistībā ar ieguldījumiem salīdzinoši atšķirīgās tirgus situācijās.Ieguldījumu portfelis „Spice” klientiem tiek piedāvāts kopš 2007. gada septembra. Minimālais ieguldījumu termiņš ir vismaz 1 gads. Minimālā ieguldījumu summa – 300 000 EUR.


EVLI BANK PLC

  •  Evli bank PLC ir neatkarīga investīciju banka, kuras klienti ir uzņēmēji, uzņēmumu vadītāji un investīciju profesionāļi.
  •  Evli tika dibināta 1985. gadā, un kopš tā laika ir ieņēmusi vadošās pozīcijās strauji attīstošos kapitāla tirgos. To izdevies  nodrošināt, pateicoties lielajai pieredzei un zināšanām, kā arī spējai saviem klientiem piedāvāt jaunus risinājumus svārstīgajā finanšu vi-dē.
  •  Evli primārais tirgus ir Baltijas jū-ras reģions. Uzņēmums darbojas Somijā, Zviedrijā, Baltijas valstīs un Polijā. Evli ir pārstāvniecības arī Luksemburgā un – sadarbībā ar tā kopuzņēmumu Nordic Partners Inc. – Ņujorkā.
  •  Ar saviem klientiem Evli veido ilgtermiņa attiecības, kas balstītas uz abpusēju uzticību.
  •  Evli Grupas pamatkapitāls sasniedz 62,2 miljonus EUR un kapitāla pietiekamības koeficients 2008. gada 31. martā bija 15,3% . Evli Grupā strādā apmēram 375 darbinieki. 



Papildu informācija:

Ģirts Cēlājs, „Evli Securities IBS AS” Aktīvu pārvaldes klientu at-tiecību vadītājs, tālr. +371 673-57130,
Mob. tālr. +371 67357130
E-pasts: [email protected]

Edžus Vējiņš, „Sabiedrisko attiecību aģentūra PR Stils” projektu direktors, tālr. +371 67282472
Mob. tālr. +371 292133347
E-pasts: [email protected]



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses