Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Garantiju aģentūrā, visticamāk, mainīsies vadība

Institūciju, kas kopīgi ar Eiropas Investīciju fondu ar banku starpniecību apsaimniekos biznesa attīstībai paredzētos 200 miljonus eiro, — Latvijas Garantiju aģentūru (LGA) — no 3.jūnija vairs nevadīs Lita Kalniņa. 2.jūnijā beidzas divu (no trijiem) LGA valdes locekļu pilnvaras, tai skaitā L.Kalniņas.

Otrs jau nomainīts ar citu Ekonomikas ministrijas pārstāvji, līdz ar to valde ir lemtspējīga. Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss informēja, ka trešais valdes loceklis tiek meklēts profesionāļu vidū. Ja tas neizdosies, tiks rīkots konkurss, kas gan aizņemtu laiku. Viņš nevarēja pateikt, vai L.Kalniņa varētu atkārtoti nākt LGA vadībā, arī viņa pati par to nav pārliecināta. Valde no sava vidus izvēl priekšsēdētāju. Kā _Dienai _agrāk norādījis A.Matīss, pašreizējās LGA vadītājas L.Kalniņas darbam veltīti pārmetumi, ka miljonu apsaimniekošanā nācies iesaistīt Eiropas Investīciju fondu, līdz ar to maksājot dārgāk, kaut to būtu varējusi darīt pati LGA. L.Kalniņa skaidro — Eiropas Investīciju fonds izvēlēts, jo secināts, ka, lai to darītu LGA, jāmaina likumdošana, kam neesot laika. Viņa pieļauj, ka izmaiņas varētu būt saistītas ar vēlmi mainīt paredzēto biznesa atsbalsta instrumentu klāstu. Patlaban plānots, ka bankas uzņēmējiem šīs programmas ietvaros piedāvās kredītu garantijas, riska kapitālu, tehnoloģiju pārneses programmas, mikrokredītus un eksporta garantijas. "Varbūt grib visu izsniegt kredītos," min L.Kalniņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses