Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

„GILD Bankers“ Latvijā turpmāk vadīs Matīss Paegle

Baltijas investīciju bankas „GILD Bankers“ Latvijas korporatīvo finanšu operācijas turpmāk vadīs Matīss Paegle, kurš agrāk ieņēmis vadošus amatus uzņēmumos „Latvenergo“, „SAS Group“, „airbaltic“, kā arī Starptautiskajā gaisa transporta asociācijā „IATA“. „GILD Bankers“ Latvijas tirgū ir ilgtermiņa attīstības plāni, kuru īstenošana tiks turpināta jaunā menedžmenta vadībā.

„Pēc virknes veiksmīgi noslēgtu darījumu kompāniju pirkšanas un pārdošanas jomā, īpaši pēc būvfirmas „LEC“ pārdošanas darījuma, kuru organizēja „GILD Bankers“, mēs vēlējāmies izdarīt nākamo GILD attīstības soli Latvijas tirgū. Mēs augstu vērtējam Matīsa Paegles bagāto pieredzi dažādu uzņēmumu stratēģiskās attīstības veidošanā, tostarp uzņēmumu apvienošanas un pirkšanas jomā. Mēs esam pārliecināti, ka viņš ne tikai veiksmīgi turpinās iesākto, bet arī paplašinās GILD darbību Latvijas un Baltijas uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas tirgū“, saka Lauri Isotams, GILD korporatīvo finanšu virziena vadītājs.

Kā „Latvenergo“ valdes loceklis Matīss Paegle bija tieši atbildīgs par korporatīvās stratēģijas izstrādi un uzņēmumu pirkšanas, apvienošanas, pārdošanas darījumiem, kā arī kopuzņēmumiem un līdzdalību asociētajos uzņēmumos. Viens no viņa panākumiem ir jaunas Latvenergo korporatīvās stratēģijas izstrāde izveidojot Eiropas Savienības liberalizētā elektrības tirgus prasībām atbilstošu holdinga grupu. Darbojoties „SAS Group“, „IATA“ un „airbaltic“ un Starptautiskajā gaisa transporta asociācijā M. Paegles uzdevumos ietilpa jautājumi, kas saistīti ar finanšu pārvaldību, uzņēmumu stratēģisko plānu, un mērķu izstrādi.

Matīss Paegle izglītību ekonomikā un biznesa vadībā ieguvis Stokholmas Ekonomikas augstskolā Zviedrijā un Latvijā.

„Esmu priecīgs pievienoties „GILD Bankers“ veidotajai lielākajai korporatīvo finanšu komandai Baltijā. GILD ir uzrādījusi ievērojamus rādītājus pāgātnē un saglabā lielisku attīstības potenciālu,“ saka Matīss Paegle.

Iepriekšējie GILD vadītāji Latvijā, Raimonds Kruza un Reinis Rubenis ir izlēmuši meklēt jaunas iespējas.

„GILD Bankers“ ir vadošā neatkarīgā investīciju banka Baltijā ar birojiem Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Ukrainā un Bulgārijā. No 1999. gada GILD korporatīvo finanšu speciālistu komanda ir organizējusi vairāk nekā 100 dažādus uzņēmumu pirkšanas, pārdošanas, apvienošanas vai kapitāla piesaistes darījumus, kuru kopējā vērtība pārsniedz 2.8 miljardus eiro. GILD Latvijā ir veiksmīgi palīdzējusi pārdevēju pusei īstenot, piemēram, „LEC“, „Latcharter“, „Aigas Nams“ pārdošanas darījumus.

2007.gadā GILD korporatīvo finanšu komanda bija iesaistīta 10 uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas darījumos, un divos stratēģisku konsultāciju projektos ar kopējo vērtību 320 miljonu eiro apmērā. GILD investīciju pārvaldes speciālistu komanda šobrīd pārvalda investīcijas ar divu hedžēšanas fondu un viena nekustamo īpašumu fonda palīdzību vairāk kā 120 miljonu eiro vērtībā.

Papildu informācijai lūdzu sazināties ar:

Matīss Paegle, GILD Bankers vadītājs Latvijā

Tel: + 371 2 9210 757

Rains Tamms

GILD Bankers vadošais partneris

Tel: +372 6 800 401

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses