Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Janvārī Ķīnā augstākā inflācija pēdējos 11 gados

Gada inflācija Ķīnā šā gada janvārī sasniegusi 7,1%, kas ir augstākais līmenis pēdējo 11 gadu laikā, raksta aģentūra Reuters. Goldman Sachs ekonomisti prognozē, ka inflācija turpinās pieaugt, un arī februārī patēriņa cenu indeksa kāpums varētu pārsniegt 7% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laiku.

Līdzīgu viedokli pauž _Deutsche Bank_ speciālisti, kas nepiekrīt, ka cenu lēciens būs īslaicīgs. Viņi domā, ka februārī cenu indeksa pieaugums sasniegs 7,7%, bet martā — 8,1%. Arī citas Āzijas reģiona valstis cīnās ar augošajām cenām, piemēram, Singapūrā fiksēta augstākā inflācija pēdējo 25 gadu laikā, norāda Reuters. Pārtika, kas veido vienu trešdaļu Ķīnas patērētāju grozā, janvārī sadārdzinājusies par 18,2%, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, liecina statistikas biroja dati. Savukārt cūkgaļas cena pieaugusi pat par 58,8%. Ne visi ekonomisti gan uzskata, ka inflācija kļūst nekontrolējama. _Lehman Brothers_ sagaida, ka pārtikas cenu indekss sasniegs 7,5% virsotni februārī un nokritīs līdz 1,1% gada pēdējā ceturksnī. Kā raksta Reuters, tā mudina domāt arī nepārtikas cenu inflācija, kas janvārī bija tikai 1,5%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses