Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Krītas Auto negadījumu skaits, bet pieaug pieprasījums pēc autopalīdzības

Salīdzinot ar pērnā gada sākumu, janvāris bijis samērā mierīgs mēnesis, un kopējais atlīdzību pieteikumu skaits par negadījumiem ar auto ir krities par trešdaļu, liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta dati. tajā pat laikā februāra pirmajā nedēļā ir kritiski pieaudzis pieprasījums pēc autopalīdzības pakalpojumiem, kad autovadītāji nav varējuši iedarbināt savus auto.

Janvārī, salīdzinot ar atbilstošo laika periodu 2011. gadā, apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits par auto negadījumiem ir samazinājies par 33 procentiem, savukārt pieteikumi par ceļu satiksmes negadījumiem ir kritušies par 36 procentiem. Interesanti, ka pieaugums ir novērojams atlīdzību summās par nozagtajām automašīnām, kas gada pirmajā mēnesī ir palielinājušās pat par 64 procentiem un sasniedz 135 tūkstošus latu.

"Negadījumu skaita kritumu galvenokārt varētu būt veicinājis fakts, ka pretēji iepriekšējam gadam, intensīva snigšana bija vien dažas dienas. Savukārt pēc sniega tīrīšanas darbu veikšanas ceļi ilgstoši saglabājās sausi un salīdzinoši droši. Savu pienesumu deva arī fotoradari, kas ir izraisījuši vidējā ātruma samazinājumu uz Latvijas ceļiem.

Tomēr kā jau ierasts ziemas sezonā, tiek pieteikti dažādi negadījumi, kas saistīti ar slidenajiem ceļiem - auto saslīdēšana un bremzēšanas ceļa nenovērtēšana, kas noved pie sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem un dažādiem šķēršļiem - ceļa apmalēm, kupenām un citiem. To pierāda arī janvārī notikušais negadījums, kad automašīna Toyota Land Cruiser uz slidena ceļa Limbažu apkārtnē zaudēja vadāmību un nobrauca no ceļa, radot aptuveni 18 000 latu zaudējumus," skaidro Balta atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Lai arī pieteikto ceļu satiksmes negadījumu skaits ir krities, pēdējo divu nedēļu laikā ir ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc autopalīdzības pakalpojumiem. "Ekstremāli aukstie laika apstākļi liek mūsu tehnoloģiskajiem dienestiem un zvanu centram strādāt divdesmit četru stundu režīmā bez brīvdienām un pārtraukumiem. Esam piesaistījuši visus iespējamos partnerus Rīgā un arī no mazāk noslogotiem lauku rajoniem, lai sniegtu pakalpojumus Rīgas reģionā, kur notiek 80 procenti visu negadījumu. Vispirms palīdzam klientiem, kuriem radušās problēmas uz ceļa - it sevišķi ārpus apdzīvotām vietām, kur nav iespējas patverties siltumā. Kopumā februāra pirmajās piecās dienās esam apkalpojuši vairāk klientu nekā vidēji mēnesī," stāsta Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses