Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas Pasta pakalpojumi tiks nodrošināti arī ārpus pasta nodaļām

Latvijas Pasts ieplānojis daļu savu izplatītāko pasta pakalpojumu nodrošināt ne tikai pasta nodaļās, bet arī citās vietās, kur ir liela apmeklētāju plūsma un kur klientiem būtu ērta šo pakalpojumu saņemšana. Paredzēts, ka viens no šiem projektiem tiks realizēts vasaras vidū, portālu Diena.lv informēja VAS Latvijas Pasts (LP) pārstāve Gundega Vārpa.

Rīgā patlaban darbojas 42 pasta nodaļas un, kā norādīja G. Vārpa, šis skaits atbilst gan likumā noteiktajām prasībām, gan arī reālajai klientu plūsmai. LP atbilstoši Pasta likuma normām ir obligāti jāuztur noteikts pasta nodaļu skaits atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātai formulai.

Cits jautājums ir pašu pasta nodaļu operativitāte, kas, ņemot vērā sniegto pakalpojumu dažādību, mēdz būt visai atšķirīga. Tādēļ, lai uzlabotu klientu apkalpošanas ātrumu pasta nodaļās, tiek meklēti risinājumi pasta pakalpojumu sniegšanas paplašināšanai paralēli arī citās vietās. G. Vārpa skaidroja, ka projekts ir divpusējs, tāpēc visas tā detaļas tiks atklātas līdz ar projekta ieviešanu vasaras vidū.

Ārpus Rīgas pasta pakalpojumus jau tagad vairākās vietās var saņemt gan vietējos veikalos, gan atsevišķās degvielas uzpildes stacijās, bet, kur to nav, pasta pamatpakalpojumus vienmēr nodrošina pastnieks. Nereti lauku teritorijās pasta pakalpojumi gan iedzīvotāju zemā apdzīvotības blīvuma, gan mazās pirktspējas dēļ tiek izmantoti ļoti minimālā apjomā un sasniedz burtiski dažus latus mēnesī.

Kā norādīja G. Vārpa, šobrīd tiek strādāts arī pie maksājumu sistēmas attīstības, palielinot to vietu skaitu, kurās iespējams norēķināties ar bankas kartēm. Patlaban to var izdarīt vismaz 100 pasta nodaļās, tostarp visās Rīgas centrālajās pasta nodaļās, sākot ar Saktu un beidzot ar lielākajos tirdzniecības centros izvietotajām nodaļām, arī ārpus Rīgas tas iespējams lielākajās pilsētu pasta nodaļās.

Līdz 2012. gada beigām ar maksājumu karšu termināļiem plānots aprīkot vēl aptuveni 200 LP klientu apkalpošanas darbavietu. Pašlaik notiek LP ekonomiski izdevīgākā un tehnoloģiski vieglāk realizējama risinājuma izvēle, ņemot vērā šā projekta sarežģītību – daudzo atbilstošli likumam uzturamo pasta nodaļu skaitu (LP ir 625 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas) un LP sniegto pasta pakalpojumu ievērojamo apjomu un dažādību, portālam Diena.lv pastāstīja G. Vārpa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses