Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Latvijas Pastā" vairs nevarēs saņemt "GE Money" naudas aizdevumus

Latvijas pasta kompānija "Latvijas Pasts" (LP) un Latvijā strādājošā patēriņa kreditēšanas kompānija "GE Money" abpusēji nolēmušas, ka no pirmdienas, 9.jūnija, LP pasta nodaļās vairs nebūs iespējams pieteikties un saņemt naudas aizdevumu, kuru izsniedz "GE Money", liecina LP mājaslapā publicētā informācija.

"GE Money" naudas aizdevumu turpmāk varēs saņemt tikai "GE Money Bank" filiālēs un klientu apkalpošanas centros visā Latvijā, kā arī "GE Money" kredītu pārdošanas vietās.

"GE Money" preses sekretāre Tija Ezeriņa informēja, ka bankas veiktie pētījumi starp esošajiem un potenciālajiem klientiem parāda to, ka pašlaik cilvēkiem pakalpojuma sniegšanas kvalitāte brīžiem ir svarīgāka pat par pakalpojumu saņemšanas ātrumu. Ja agrāk apmēram puse "GE Money" klientu pieteicās naudas kredītam LP pasta nodaļās, tad tagad klienti dod priekšroku naudas kredīta noformēšanai "GE Money" filiālēs un LP naudas kredītam piesakās tikai viena sestā daļa no "GE Money" klientiem.

"GE Money" izpilddirektors Viktors Toropovs paziņojumā presei norāda, ka triju gadu laikā banka centās strādāt ciešā sadarbībā ar pastu un uzlabot to, kā pastā tiek noformēti kredīti, kā tiek identificēti klienti un kā viņi tiek informēti, piemēram, par kredīta nosacījumiem, bet nav izdevies panākt kredītu izsniegšanas procesa LP kvalitāti atbilstoši "GE Money" starptautiskajiem standartiem. "Tas nereti noveda arī pie krāpniecības shēmām, no kurām cieta gan sabiedrība, gan, protams, arī "GE Money" un LP reputācija," informēja Toropovs.

Viņš pavēstīja, ka klienti ir kļuvuši apdomīgāki. "Cilvēki sāk apzināties kredīta saistību nopietnību, un viņiem nepieciešams, lai tiek izskaidrotas ne tikai finanšu pakalpojuma priekšrocības, bet arī riski, precīzi norādīts uz nozīmīgākajiem punktiem līgumā un izskaidrotas, piemēram, sankcijas maksājumu kavēšanas gadījumā u.tml.," skaidroja Toropovs. Viņš norādīja, ka no pasta darbiniekiem to nevar prasīt, jo kredītu noformēšana nav galvenie pasta darbinieku pienākumi.

"GE Money" kredītu ikmēneša maksājumus vēl joprojām varēs veikt LP pasta nodaļās, jo tas neprasa klientu sīkāku apkalpošanu, tā ir tikai naudas pieņemšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses