Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lielākā daļa iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanām plāno tērēt 21 līz 50 latus

Lielākā daļa valsts iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanām plāno tērēt 21 līdz 50 latus, bet tikai neliela daļa ir tādu, kuri dāvanām atvēlēs virs 100 latiem, liecina mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "TNS Latvija" veiktais pētījums.

Summu no 21 līdz 50 latiem tērēs 21% aptaujāto, otrs lielākais skaits- 18% veltēm tērēs 11 līdz 20 latus, bet 16% iecerējuši no sava maciņa dāvanām ņemt 51 līdz 100 latus. Mazāk ir tādu (13%), kuri dāvanās gādās sešu līdz desmit latu robežās.

Savukārt krietni vien mazāk- 9%- dāvanām, atvēlēs vairāk nekā 100 latus. Savukārt 10% dāvanām tērēs līdz pieciem latiem.

Līdz 5 latiem Ziemassvētku dāvanām plāno atvēlēt jaunieši (15 līdz 24 gadi) un gados vecākie Latvijas iedzīvotāji (55-74 gadi), pensionāri, studenti, skolnieki bezdarbnieki, arī respondenti ar pamata izglītību, respondenti ar zemiem vai vidējiem ģimenes ienākumiem (attiecīgi līdz 100 latiem uz vienu cilvēku ģimenē vai 100 līdz 200 latiem uz vienu cilvēku ģimenē), kā arī respondenti bez personiskajiem ienākumiem vai ar salīdzinoši zemiem personīgajiem ienākumiem (līdz 200 latiem mēnesī) un ciematos, lauku teritorijā dzīvojošie.

Savukārt vairāk par 100 latiem Ziemassvētku dāvanām salīdzinoši biežāk ir ieplānojuši atvēlēt vīrieši, iedzīvotāji vecuma grupā no 25 līdz 44 gadiem, ar augstāko izglītību, precētie, iedzīvotāji no ģimenēm, kurās ir 4 ģimenes locekļi, uzņēmēji, pašnodarbinātie, algotie darbinieki, Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, kā arī turīgākie iedzīvotāji (personīgie ienākumi vairāk par 300 latiem mēnesī un ģimenes ienākumi virs 200 latiem uz vienu cilvēku ģimenē mēnesī).

Aptauja veikta laikā no 12. līdz 18. septembrim, aptaujājot 510 cilvēkus vecumā no 15 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses