Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

LTRK rīko diskusiju par Konkurences likuma grozījumu negatīvo ietekmi uz mazumtirdzniecību un konkurenci

Trešdien, 17. oktobrī plkst. 14:00 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) namā Kr. Valdemāra ielā 35 notiks apaļā galda diskusija par Saeimā skatāmo Konkurences likuma grozījumu ietekmi uz mazumtirdzniecību un konkurenci. Diskusiju vadīs LTRK valdes priekšsēdētājs Andris Gūtmanis.

Diskusijā ir aicināti piedalīsies PBN Company Baltic viceprezidents Romāns Baumanis, Latvijas Tirgotāju asociācijas, Mazo un vidējo uzņēmumu asociācijas, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Saeimas Tautsaimniecības komisijas, Ekonomikas Ministrijas pārstāvji, kā arī advokātu biroja Sorainen pārstāve Jūlija Jerņeva. LTRK aicina arī citus uzņēmējus, kuru biznesu skar likuma grozījumi, piedalīties diskusijā. Kā zināms, šobrīd Saeimā tiek skatīti Ekonomikas ministrija izstrādātie un valdības apstiprinātie protekcionistiskie grozījumi Konkurences likumā, kas paredz īpašus ierobežojumus preču mazumtirdzniecības uzņēmumiem ar ievērojamu tirgus daļu, kas neatrodas dominējošā stāvoklī. Likuma grozījumu redakcija izsaukusi plašu neapmierinātību uzņēmēju vidū.

Likuma grozījumu projektā paredzētais „Būtiskas ietekmes“ princips attiecas gan uz plaša patēriņa preču tirgotājiem, gan uz specializētu preču mazumtirgotājiem. Turklāt, lai aprēķinātu kāda mazumtirgotāja tirgus daļu, par „konkrēto tirgu“ var noteikt atsevišķas pilsētas, ielas vai pat tirdzniecības centrus. Tādējādi „būtiskas ietekmes“ subjektu loks ietvers gan visā valsts teritorijā vai kādā no tās reģioniem strādājošus preču mazumtirgotājus, gan atsevišķās pilsētās/novados strādājošus tirdzniecības uzņēmumus.
„Pēdējā laika notikumi valstī gan saistībā ar valdības nespēju veikt inflācijas kāpumu reāli ietekmējošus soļus, gan arī saistībā ar asām diskusijām par Saeimā skatāmiem grozījumiem Konkurences likumā, liecina par nopietni ielaistu slimību, kuras risināšanā ar sektorāliem īstermiņa risinājumiem vien būs par maz. Līdz ar to LTRK rosina visus uzņēmējus, kurus skar šī likuma grozījumi būt aktīviem un piedalīties diskusija, lai rastu risinājumu un priekšlikumus valdībai,” stāsta LTRK valdes priekšsēdētājs A. Gūtmanis.
Kā norāda LTRK, viens no problēmas cēloņiem ir tas, ka līdz šim Latvijā valdības uzdevumā nav veikts neviens mazumtirdzniecības konkurences situācijas pētījums, kas pamatotu šādu Konkurences likuma grozījumu nepieciešamību, kā arī nav izvērtēta šādu grozījumu ieviešanas ietekme uz inflāciju un atbilstība patērētāju interesēm.

Diskusija būs atvērta medijiem.
LTRK aicina piedalīties apaļa galda diskusijā tos uzņēmējus, kurus skar šī likuma grozījumi, pieteikties var līdz 16. oktobrim plkst. 14:00 pie Zandas Skujiņas, zvanot pa tālr. 67325775, 26861826 vai sūtot e-pastu: [email protected].

Informāciju sagatavoja:
Žanna Seļicka,
LTRK sabiedrisko attiecību konsultante,
Tālr.: 67325775.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses