Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Nerezidenti Latvijā noguldījuši par ceturtdaļu vairāk; rezidenti - par desmitdaļu mazāk

Gada laikā nerezidenti Latvijas bankās noguldījuši vairāk nekā miljardu latu, raksta Db.lv.

Pirmajā ceturksnī kopumā Latvijas bankās bija noguldīti 11,225 miljardi latu, kas, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, ir par 4,2% vairāk, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotie dati. Lielāko artavu kāpumā gan devuši nerezidentu līdzekļi, kuri sasniedza pieaugumu 25,3% apmērā, savukārt rezidentu noguldījumu apmērs gada laikā samazinājies par 10%.

Lielākoties rezidentu uzkrājuma kritumu veicināja pašvaldību izņemtie līdzekļi, skaidro eksperti.

Savukārt nerezidentu noguldījumu pieaugumam ir vairāki iemeksli, skaidro R. Jansons. Liela daļa no tiem ir Krievijas rezidenti, kas vēlas savus naudas līdzekļus izvietot Eiropas bankās, turklāt labvēlīgs tieši Baltijai ir labās krievu valodas zināšanas un mentalitātes izpratne.

Eirozonas problēmas un Krājbankas krahs pērnā gada rudenī iedragājuši noguldītāju uzticību eiro, kā rezultātā gada laikā eiro depozītu apjoms samazinājies par piektdaļu.

Pēdējā gada laikā mainījusies noguldījumu struktūra – vēl pirms gada nedaudz vairāk kā 49% no rezidentu depozītiem bija eiro un 44,6% latos. Šogad lielākais īpatsvars noguldītajos līdzekļos ir latu depozītiem – tie veido 48,2% no kopējiem noguldījumiem, savukārt eiro depozīti samazinājušies līdz 43,4%.

Rezidentu noguldījumos nedaudz pieaugusi interese par ASV dolāriem, zviedru kronām un citām valūtām trokšņa ap eiro valūtu dēļ, tomēr pieaugums šī gada pirmajā cetruksnī ir salīdzinoši nebūtisks un veido vien aptuveni 20 miljonu latu, kas ir 0,4% no visiem rezidentu noguldījumiem, skaidro R. Jansons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kad klasiskā reklāma nav variants, jādomā radoši

Dzīvojot dinamiskās konkurences apstākļos, kur auditorijas uzmanība ir augstvērtīga deficīta prece, par kuru notiek nepārtraukta cīņa, uzņēmumiem un to zīmoliem ir vitāli svarīgi prast izcelties ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses