Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Nordea “Economic Outlook”: atrodamies pavērsiena punktā

Trešdien, 23. janvārī, pulksten 13.00-14.00, Nordea galvenajā birojā (Kaļķu iela 15, 5. stāvā) žurnālisti tiek aicināti uz Nordea pētījuma “Economic Outlook” prezentāciju. Tajā piedalīsies Nordea Markets vecākais analītiķis Rodžers Vesmans (Roger Wessman) un Nordea Markets finanšu eksperts Andris Lāriņš.

Pasaules ekonomika atrodas pavērsiena punktā. Ja 2007. gadā par ekonomisko situāciju varēja lasīt kā interesantā grāmatā, tad izskatās, ka 2008. gada globālās ekonomikas stāstu var salīdzināt ar trilleri. Šo uzskatu pauž Nordea analītiķi savā jaunākajā analītiskajā “Economic Outlook” publikācijā. Par spīti vadošo centrālo banku centieniem laipot cauri kredītu krīzei, ASV ekonomika izskatās aizvien vārgāka; Nordea analītiķi prognozē 40 procentu varbūtību, ka ASV ekonomikai ir risks piedzīvot patiesu lejupslīdi. Vienlaikus Eiropas un Japānas tirgi norāda uz pieaugošām ekonomikas lejupslīdes pazīmēm. Patreiz globālā ekonomika ir atkarīga no strauji augošo Āzijas un citu jaunattīstības valstu tirgu spējas noturēt vienmērīgu attīstības tempu. Tomēr diez vai šīs valstis ir gatavas darboties kā globālās ekonomikas motors. Lai arī Skandināvijas valstu un Ziemeļeiropas ekonomikas jau kādu laiku ir piedzīvojušas straujākos izaugsmes tempus salīdzinot ar pārējiem Rietumeiropas tirgiem, tomēr arī šīm valstīm kļūst aizvien grūtāk izvairīties no tumšajiem mākoņiem pie horizonta. Latvijai šis būs izšķirošs gads. Pēdējie ekonomikas dati norāda, ka ekonomika stabilizējas. Šo stabilizāciju stipri veicina pakāpeniska kreditēšanas izaugsmes bremzēšanās. Šī iemesla dēļ Latvijas Banka nedaudz mīkstinājusi monetāro politiku un vienlaicīgi veikusi pasākumus, kuri sekmēs finanšu sektora motivāciju piesaistīt ilgtermiņa resursus. Par šiem un citiem aktuālajiem makroekonomikas un finanšu nozares jautājumiem plānots diskutēt Nordea “Economic Outlook” prezentācijas laikā. Papildu informācija: Dagnija Stuķēna, Sabiedrisko attiecību vadītāja-preses sekretāre, Nordea Latvija, tālr.: 67 077 610, mob.: 29 470 708, [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses