Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Nordea peļņa pieaug par 39%

Nordea Grupas peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniegusi EUR 3,153 miljardus, salīdzinājumā ar 2005. gadu pieaugot par 39%. Bankas ienākumi ir EUR 7,377 miljardi, kas ir par 12% vairāk kā iepriekšējā gadā.

                                                         

Radītāji skaidri norāda uz stabilu bankas izaugsmi svarīgākajos biznesa segmentos un stratēģisko plānu veiksmīgu realizāciju. 2006. gada laikā turpinājies arī bankas darbības apjomu pieaugums. Tā, par 12% ir pieauguši privātpersonu kreditēšanas apjomi, izsniegto kredītkaršu skaits ir palielinājies par 15%, hipotekārās kreditēšanas apjomi pieauguši par 15%. Savukārt mazo un vidējo uzņēmumu finansējuma apjomi ir pieauguši par 12%. Operacionālā peļņa sasniedza EUR 3,82 miljardu atzīmi, kas ir par 25% vairāk, salīdzinot ar 2005. gada rādītāju.

 

Lars G. Nordstrom, Nordea prezidents un grupas vadītājs: “Nordea 2006. gadā kārtējo reizi pārspēja sevis iepriekš uzstādītos rekordus, tādejādi nostiprinot Nordea vadošās bankas pozīciju reģionā. Regulāri panākumi Nordea nodrošināja strauju peļņas uz akciju pieaugumu 2006. gadā līdz EUR 1.21, kas ir par 41% vairāk kā iepriekšējā gadā. Rekordaugstus rezultātus papildina arī ievērojama izaugsme visos svarīgākajos biznesa segmentos”.

 

Valdis Siksnis, Nordea Latvija vadītājs: “Arī Nordea Latvijas filiālei pagājušais gads ir bijis veiksmīgākais tās pastāvēšanas vēsturē. Neskatoties uz daudz apspriestajām Latvijas ekonomikas nesabalansētas attīstības pazīmēm, uzskatām, ka Nordea līdzšinējā pragmatiskā kredītpolitika, labi strukturētais kredītportfelis un augstie darbības efektivitātes rādītāji ļauj gan mums, gan mūsu klientiem arī nākotnē raudzīties ar optimismu. Attiecīgi neplānojam veikt nozīmīgas izmaiņas mūsu līdzšinējā darbības stratēģijā. Īpašu uzmanību veltīsim kapacitātes un filiāļu tīkla palielināšanai, tālākai klientu servisa standarta uzlabošanai un Nordea kā labākā darba devēja finanšu sektorā tēla spodrināšanai”.

 

Jana Strogonova, Nordea Latvija klientu apkalpošanas tīkla direktore: “Pērn atvērām 5 jaunas filiāles, paplašinot Nordea klientu apkalpošanas tīklu Rīgā un uzsākot darbību Jelgavā. Tuvāko 12-18 mēnešu laikā plānojam atvērt vēl vismaz 10 jaunas filiāles, nostiprinot savas pozīcijas Rīgā, kā arī uzsākot darbību vairākās citās Latvijas pilsētās. Kā citus 2006. gada būtiskākos sasniegumus vēlos pieminēt izsniegto mājokļu kredītu portfeļa pieaugumu par vairāk kā 102%, bankomātu tīkla izveides un veiksmīgu investīciju fondu izplatīšanas uzsākšanu".

 

Gustavs Eglītis, Nordea Latvija korporatīvo darījumu departamenta direktors: “Lai arī kredīts vēl joprojām ir ļoti nozīmīgs produkts korporatīvajā segmentā, 2006. gadā nepārprotami izjutām klientu pieprasījuma pieaugumu pēc tādiem pakalpojumiem kā atvasinātie finanšu instrumenti tirgus un izejvielu cenu svārstību risku mazināšanai un CO2 kvotu tirdzniecībai, niansēti naudas resursu pārvaldes risinājumi. Nordea pasaules pieredze un zināšanas ir būtiska priekšrocība, lai apmierinātu Latvijas klientu aizvien pieaugošās un komplicētākās vajadzības”. 

 

Papildus informācija:

Kristians Pudans, Nordea bankas sabiedrisko attiecību daļas vadītājs, [email protected],
tel. 67 096 244, mob. 29 137 311

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses