Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

NOSLĒDZIES IEGULDĪJUMU APLIECĪBU IZVIETOŠANAS POSMS “PAREX BALTIJAS NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA FONDĀ – II”

2007.gada aprīlī veiksmīgi noslēgusies slēgtā ieguldījumu fonda Parex Baltijas nekustamā īpašuma fonds – II ieguldījumu apliecību otrā emisija. Fonda pārvaldītājs ir Parex bankas meitas uzņēmums, investīciju un aktīvu pārvaldes kompānija Parex Asset Management. Investori iegādājušies minētā fonda ieguldījumu apliecības par kopējo summu 12 miljoni eiro. Fonda aktīvu tīrā vērtība ir 32 miljoni eiro. Ieguldījumu apliecības tiek kotētas Rīgas fondu biržā.

Parex Baltijas nekustamā īpašuma fonds – II par savu mērķi izvirza kapitāla un ienesīguma pieauguma nodrošināšanu ilgtermiņā, ieguldot nekustamā īpašuma projektos Baltijas valstīs. Ieguldījumu stratēģijas pamatā ir elastīga pieeja un riska minimizācija, diversificējot ieguldījumus un investējot dažādos nekustamā īpašuma veidos, tajā skaitā birojos, privātajā un dzīvojamā īpašumā, kā arī zemes un būvniecības projektu attīstīšanā.

Parex Baltijas nekustamā īpašuma fonds – II ir trešais nekustamā īpašuma fonds, kas dibināts Parex Grupas ietvaros. Fonds ir reģistrēts Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisijā 2006.gada 7.aprīlī. Fonda pamata valūta – eiro, savukārt prospektā noteiktais fonda darbības laiks – 5 gadi.

Parex Asset Management prezidents Roberts Idelsons: „Baltijas valstu nekustamā īpašuma tirgus vēl aizvien ir investīcijām pievilcīga vide ar augstu ienesīgumu. Lielu interesi par to izrāda gan vietējie gan ārvalstu investori. Mūsu pieredzes bagātā profesionāļu komanda ir apņēmusies izmantot visas tirgus sniegtās iespējas, nodrošinot labu ienesīgumu fonda investoriem.”

Papildus Baltijas valstu nekustamā īpašuma investīciju produktiem kompānija Parex Asset Management, ar savas meitas kompānijas starpniecību Ukrainā, pārvalda 2005.gada novembrī dibināto Ukrainas nekustamā īpašuma fondu. Tuvākajā nākotnē PAM plāno piedāvāt saviem klientiem vēl plašāku Krievijas un citu NVS valstu nekustamā īpašuma investīciju produktu klāstu.

Parex Baltijas nekustamā īpašuma fonda – II dibinātājs ir Parex bankas meitas uzņēmums Parex Asset Management, kas ir lielākā investīciju kompānija Baltijas valstīs. Fonda turētājbanka ir Parex banka, un tā auditors ir starptautiskā auditorkompānija Ernst & Young Baltic.

Par Parex Asset Management:
Parex Asset Management, kuras pārvaldīšanā patlaban ir aktīvi vairāk nekā 1 miljarda eiro apjomā, ir lielākā ieguldījumu pārvaldes kompānija Baltijas valstīs. PAM aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā kā vietējiem, tā arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, investīciju fondiem, kā arī pensiju sistēmas 2. un 3.līmeņa pensiju plāniem un apdrošināšanas kompānijām. PAM meitas uzņēmumi aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus piedāvā arī klientiem Lietuvā, Krievijā un Ukrainā.

Par Parex banku:
Parex banka ir viena no stabili augošām Latvijas komercbankām ar aktīviem vairāk kā 3,4 miljardi EUR. Parex banka saviem klientiem piedāvā integrētus pakalpojumus tādās jomās, kā kreditēšana, maksājumu kartes, līzings, aktīvu pārvaldīšana un vērtspapīru tirdzniecība. Patlaban bankas filiālēs visā Latvijā strādā vairāk kā 2200 cilvēki. Bez tam Parex bankai ir pārstāvniecības, filiāles un meitas uzņēmumi 15 pasaules valstīs, tajā skaitā filiāles Berlīnē, Stokholmā un Tallinā, meitas banka AP Anlage und Privatbank AG Šveicē un Parex Bankas Lietuvā. Parex banka ir vienīgais American Express sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express kredītkartes. Parex bankai ir piešķirti šādi starptautiskie reitingi: Moody\'s Investors Service – Baa3 (investment grade), Fitch Ratings – BB+, Capital Intelligence – BBB (investment grade).

Papildu informācija:
Viktors Zaķis,
Korporatīvo komunikāciju speciālists
Tālrunis 7010141 vai 29476754
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses