Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Latvijā SEB grupas zaudējumi pirmajā ceturksnī - Ls 9,5 miljoni

Kopējie SEB grupas Latvijā zaudējumi pirms uzņēmumu ienākuma nodokļa šā gada pirmajā ceturksnī veidoja 9,5 miljonus latu, piektdien paziņoja kompānija.

SEB grupas pamatdarbības ieņēmumi šogad pirmajā ceturksnī bija 31 miljons latu, kas ir aptuveni tikpat, cik pagājušā gada attiecīgajā laikā. Bruto peļņa jeb peļņa pirms nodokļiem un uzkrājumiem nedrošajiem kredītiem sasniedza 18,1 miljons latu.

SEB bankas tīrie zaudējumi šajā laika periodā bija 9,4 miljoni latu.

Šā gada pirmajā ceturksnī izveidotie uzkrājumi nedrošajiem kredītiem bija 27,4 miljonu latu apjomā. Balstoties uz piesardzīgo bankas praksi, SEB grupa izmanto konservatīvu pieeju uzkrājumu veidošanā nedrošajiem kredītiem, paziņojumā skaidro kompānija.

Pēc SEB sniegtās informācijas, aktīvi 31.martā bija 3,3 miljardi latu, SEB grupas Latvijā kapitāls un rezerves uz attiecīgā perioda beigām bija 269,4 miljoni latu.

Klientu veikto noguldījumu apjoms bija 1,2 miljardi latu, mājsaimniecībām izsniegto kredītu apmērs uz ceturkšņa beigām bija 730,8 miljoni latu, savukārt kopējais kredītportfelis sasniedza 2,6 miljardus latu.

Uz 31.martu kopējais SEB grupas Latvijā klientu skaits sasniedza 900 000, no tiem 66 000 ir juridiskās personas.

SEB bankas kapitāla pietiekamības rādītājs 31.martā bija 13,3%, bet likviditātes rādītājs - 47,32%.

"Neatkarīgi no ekonomiskajiem apstākļiem, SEB grupas darbība Latvijā tiek realizēta atbilstoši SEB plāniem strādāt Latvijā ilgtermiņā, līdz ar to jautājums par uzkrājumu veidošanu nedrošajiem kredītiem maksimāli nepieciešamajos apmēros ir SEB grupas attieksmes jautājums gan pret grupas klientiem, gan akcionāriem," komentē SEB grupas Latvijā vadītājs Ainārs Ozols.

Starptautiskās SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem nedrošajiem kredītiem visās darbības valstīs kopā sasniedza 4,186 miljardus zviedru kronu, pamatdarbības peļņa bija 1,802 miljardi kronu. Pamatdarbības ieņēmumi pieauga par 30%, operatīvas izmaksas - par 10% salīdzinājuma ar attiecīgo periodu gadu iepriekš. Kopējie grupas uzkrājumi nedrošajiem kredītiem bija 2,386 miljardi zviedru kronu, kapitāla atdeve bija 4,9% un peļņa uz vienu akciju bija 1,03 zviedru kronas. SEB akciju emisija 15,1 miljardu zviedru kronu apmērā  ir veiksmīgi noslēgusies, norādīts kompānijas paziņojumā. Kapitāla pietiekamības radītājs veidoja 12%.

SEB grupas prezidente Annika Falkengrēna komentē, ka 2009.gads sākts uz stabilas nots. "Pirmajā ceturksnī saglabājām augstu ienākumu kapacitāti un veicām kapitāla bāzes stiprināšanas pasākumus, nodrošinot papildu drošības spilvenu sekmīgai uzņēmuma darbībai ekonomikas lejupslīdes laikā."

(pievienota 3.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses