Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Parādu piedzinēji: par parādniekiem lielākoties kļūst vieglprātības dēļ

Iedzīvotāji parādnieku sarakstos nonāk lielākoties vieglprātības dēļ, liecina parādu piedzinējkompāniju _Latvijas Avīzei _teiktais.

Piemēram, pēc Paus Konsult datiem, tikai aptuveni 20% parādnieku ir tādi, kuri patiešām ir nonākuši finansiālās grūtībās, zaudējot darbu, veselību u.tml. Pārējā daļa pati ir radījusi sev problēmas, neapdomīgi aizņemoties un dzīvojot pāri saviem līdzekļiem, informējis uzņēmuma valdes loceklis Mārcis Katajs.

Arī kredītmenedžmenta kompānijas Lindorff Oy Latvijas filiāles ģenerāldirektore Aleksandra Baranova parādniekiem galvenokārt piedēvējusi vieglprātīgu attieksmi pret kredītsaistībām.

"Cilvēks kredītā iegādājies dārgu dzīvokli, brauc ar Porsche, kas ir augsta sociālā statusa atribūti, bet seguma tam nav, jo karjeras un izglītības rādītāji nav atbilstoši. Cilvēks ieguvis tikai vidējo vai, labākajā gadījumā, koledžas izglītību. Šādas disproporcijas nebūtu iedomājamas attīstītajās rietumvalstīs, bet mums ir ļoti izplatītas, un tieši šādi cilvēki ļoti bieži nonāk parādnieku sarakstos."

Parādu piedzinēji arī norāda, ka to pārziņā esošu lietu skaits ievērojami pieaug, bet parādu iekasēšana kļūst arvien ilgāks process. Tāpat aizvien biežāk lietas nākas virzīt uz tiesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses