Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Parex banka" saņem pirmo injekciju - 200 miljonus

Valsts kase otrdien noguldīja depozītā "Parex bankā" 200 miljonus latu, apstiprina Finanšu ministrija. Tas darīts, lai palielinātu bankas likviditāti, jo īsā laika posmā no tās tika izņemti lieli naudas līdzekļi. Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas datiem, pusotra mēneša laikā izņemti 240 miljoni. Depozīta termiņš ir viens gads, likme – 20,27%.

Par šiem līdzekļiem "Parex banka" no Valsts kases ir iegādājusies valsts parādzīmes ar termiņu viens gads. Šīs parādzīmes "Parex banka" ir izmantojusi kā ķīlu, lai no Latvijas Bankas piesaistītu skaidras naudas rezerves - 200 miljonu latu apmērā. Tā rezultātā Valsts kase līdzekļus sākotnēji bankā ir noguldījusi, bet līdzvērtīgu summu ir saņēmusi no bankas par parādzīmju pirkšanu. Ar šiem darījumiem ir uzlabota bankas līdzekļu likviditāte, kā arī uzlabojusies bankas bilance - palielinājies piesaistīto depozītu apjoms un aktīvi, jo līdzekļi ieguldīti valsts parādzīmēs, norāda Finanšu ministrija.

Jau ziņojām, ka finanšu problēmu dēļ Latvijas valsts "Parex banku" ir pārņēmusi savā īpašumā ar "Hipotēku un zemes bankas" starpniecību. Hipotēku bankas prezidents Inesis Feiferis iepriekš norādījis, ka valsts palīdzēs Parex bankai tik daudz, cik tas būs nepieciešams. Viņš izteicās, ka būs nepieciešami vismaz 200 miljoni.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

FAKTI

Hipotēku bankas bilances dati

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses