Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Parex bankas zaudējumi pirmajā ceturksnī gandrīz 27 miljoni latu

Šī gada pirmo ceturksni _Parex banka _un tās grupas uzņēmumi noslēdza ar kopējiem neto zaudējumiem attiecīgi 26,7 un 30,8 miljonu latu apmērā, taču zaudējumi pirms uzkrājumiem, nolietojuma un nodokļiem bija 9,9 un 10,5  miljoni latu, liecina bankas paziņojums. Finanšu rezultātus joprojām būtiski ietekmē bankas un grupas izveidotie papildus uzkrājumi aktīvu vērtības samazinājumam attiecīgi 19,0 un 20,8 miljonu latu apmērā.

Parex bankas likviditāte 1. ceturksnī uzlabojusies - likviditātes rādītājs pārsniedz 60%. Šī gada pirmajos trijos mēnešos turpināja palielināties noguldījumu apjoms bankā, un apkopotie dati liecina, ka kopējais depozītu apjoms marta beigās pārsniedza 1 miljardu latu, neskaitot Valsts kases noguldījumus. Līdz ar to Parex banka šī gada maijā pirms termiņa atmaksāja aizņemtos līdzekļus no Latvijas Bankas 117,6 miljonu latu apmērā. Kopš šī gada sākuma kopējais klientu noguldījumu apjoms bankā un grupā ir pieaudzis par attiecīgi 131,2 un 149,8 miljoniem latu. Pieaugums ir vērojams visos bankas biznesa segmentos, taču visvairāk korporatīvo klientu segmentā - par 59,5 miljoniem latu.

Bankas un grupas kredītportfelis 2010. gada 31. martā bija attiecīgi 1,42 un 1,62 miljardi latu, kopējie aktīvi - 2,44  un 2,59 miljardi latu. Kapitāla un rezervju apjoms 2010. gada 1. ceturkšņa beigās bija attiecīgi 160,3 un 142,2 ljoni latu. 2010. gada pirmajos trijos mēnešos banka turpināja pildīt noteiktās kapitāla prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses