Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Parex grupas" peļņa pērn - 41,4 miljoni latu

"Parex grupas" neto peļņa 2007.gadā bija 41,4 miljoni latu, paziņojusi kompānija. "Parex grupas" aktīvi pērn pieauga par 35,8%, sasniedzot 3,35 miljardus latu, izsniegto aizdevumu apjoms palielinājās par 40,1% līdz diviem miljardiem latu un noguldījumu apjoms pieauga par 33,3% līdz 2,1 miljardam latu.

Kā norāda "Parex", saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas sniegto informāciju "Parex banka" pagājušā gada 31.decembrī bija Latvijas noguldījumu tirgus līdere ar 17,9% tirgus daļu. "Parex banka" tirgus daļa banku kopējos aktīvos bija 14,6%, un tās izsniegtie aizdevumi veidoja 11,7%  no kopējiem banku aizdevumiem Latvijā. "Parex bankas" izsniegto aktīvo maksājumu karšu kopējais skaits 2007.gadā pieauga par 38% līdz 446 000. Bankas izsniegto American Express kredītkaršu skaits palielinājās par vairāk nekā 130%. Kompānija pērn turpinājusi īstenot stratēģiju, kas paredz dažādot bankas finansējuma bāzi, un noslēdza līgumus par divu sindicēto aizdevumu saņemšanu, kuru kopējā summa ir 885 miljoni eiro un EURIBOR pievienoto procentu marža ir 0,45%—0,50%. Tāpat turpināts attīstīt un izvērst darbību Eiropā. Banka ir atvērusi trīs jaunas filiāles — Hamburgā (Vācija), Malmē (Zviedrija) un Narvā (Igaunija), un tagad bankai ir sešas filiāles dažādās Eiropas valstīs. "Parex bankas" varot arī apsvērt iespēju iegādāties kādu banku Vācijā, lai nostiprinātu savas pozīcijas Vācijas privātpersonu apkalpošanas tirgū. Salīdzinājumam — a/s "Hansabanka" grupas peļņa pērn bijusi 100,3 miljoni latu,  bet aktīvi pieauga par 32%, sasniedzot 5,061 miljardu latu. "SEB Unibankas" grupa 2007.gadā ir strādājusi ar 77,2 miljoni latu lielu tīro peļņu, bet grupas aktīvi gada beigās bija 3,4 miljardi latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses