Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Parex" un LTKR sadarbosies 100 miljonu eiro programmā uzņēmējiem

Piektdien _Parex banka (Parex) _un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz sadarbību Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas programmas izstrādē Eiropas Investīciju bankas finansējuma 100 miljonu eiro piešķiršanai, informēja abas puses.Sadarbības līgums finansējuma piešķiršanu paredz eksportpotenciālajām nozarēm, lai veicinātu Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un ātrāku ekonomikas atveseļošanos.

Paredzams, ka finansējuma saņēmēji būs mazie un vidējie uzņēmumi, kuri attīsta projektus Latvijā rūpniecības, pakalpojumu vai lauksaimniecības nozarē ar mērķi ražot vietējam un ārējam tirgum konkurētspējīgus produktus ar augstu pievienoto vērtību, eksportēt saražoto produkciju vai aizstāt importa preces ar konkurētspējīgu produkciju vietējā tirgū, tai skaitā ar Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu. Tāpat pretendēt varēs pašvaldību uzņēmumi, ja pašvaldībai pieder vismaz 25% no uzņēmuma kapitāla, iedzīvotāju skaits pašvaldībā ir līdz 5000 un pašvaldības gada budžets ir desmit miljoni eiro, kā arī bankas esošie un topošie klienti.

Parex banka vēlas finansēt pēc iespējas lielāku skaitu tieši mazo un vidējo uzņēmumu.

Finansējuma maksimālā summa vienam uzņēmumam ir 12,5 miljoni eiro, ko var izmantot vairāku projektu realizācijai, savukārt minimālā finansējuma summa vienam projektam – 3000 latu. Uzņēmuma paša ieguldījumam jābūt 15 līdz 20% apmērā. Finansējums netiks piešķirts projektiem, kas saistīti ar azartspēlēm, nekustamā īpašuma attīstības projektiem, finanšu darbībai, tabakas ražošanai, tirdzniecībai un izplatīšanai.

Finansējuma saņemšanas obligāts nosacījums – uzņēmējdarbības projekta realizācijas vietai jābūt Latvijā.

Naudas līdzekļus varēs saņemt kā investīciju kredītu no diviem līdz desmit gadiem jeb kā industruālo līzingu, kā arī varēs saņemt kā kredītu apgrozāmiem līdzekļiem uz diviem gadiem.

Kā norāda Parex, Eiropas Investīciju bankas finansējumu var kombinēt Eiropas Savienības fondu finansējumu un Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansējumu.

Finansēšanas programma tiks atvērta pēc bankas restrukturizācijas plāna saskaņošanas Eiropas Komisijā.

Līgumu parakstīja Parex bankas vecākā viceprezidente, Uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītāja Agnese Paegle un LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme–Grende.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses