Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Pērn 11 mēnešos apdrošināšanas prēmju apjoms audzis par 10%, atlīdzību - par 44%

Pagājušā gada pirmajos 11 mēnešos Latvijas apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms, salīdzinot ar 2007.gada attiecīgo laika posmu, pieaudzis par 10%, savukārt izmaksāto atlīdzību apjoms turpinājis pieaugt daudz straujāk - pērn 11 mēnešos tas palielinājies par 44%, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) apkopotā informācija.

Kopumā 2008.gada janvārī-novembrī apdrošinātāji parakstījuši prēmijas 329 miljonu latu apmērā, bet klientiem izmaksāti 176,8 miljoni latu jeb vidēji 528 000 latu dienā.

Riska veidu apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju apjoms pērn 11 mēnešos turpinājis dinamiski pieaugt - par 14%, kamēr izmaksāto atlīdzību apjoms pieauga par 36%. Kopumā riska apdrošinātāji pērnā gada janvārī-novembrī prēmijās parakstījuši 259,8 miljonus latu, bet izmaksājuši atlīdzībās 140,7 miljonus latu.

Dzīvības apdrošināšanas tirgū parakstīto prēmiju apjoms 11 mēnešos, salīdzinot ar 2007.gada attiecīgo laiku, samazinājies par 9%, kopumā dzīvības apdrošinātāji parakstījuši prēmijās 48,3 miljonus latu. Turpretī dzīvības apdrošinātāju izmaksāto atlīdzību apmērs visa pērnā gada garumā nemainīgi pieauga un, salīdzinot ar 2007.gada 11 mēnešiem, tas palielinājies par 127%, un kopumā šajā periodā dzīvības apdrošinātāji izmaksājuši atlīdzībās 23,8 miljonus latu.

Dzīvības apdrošināšanas sabiedrību parakstīto prēmiju īpatsvars tirgū pērnā gada 11 mēnešos bija 15%, kamēr 2007. gada 11 mēnešos tas bija 18.

LAA apkopo 11 riska veidu un deviņu dzīvības apdrošināšanas sabiedrību un apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju rezultātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses