Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "Amber Trust SCA" komentārs par "Parex bankas" attieksmi pret mazākuma akciju turētājiem

Amber Trust un citiem fondiem, ko pārvalda tā korporatīvie vecāki Danske Capital Finland un Firebird Management, kā grupai pieder aptuveni 4.6% no Parex bankas. Būdami aktīvi akciju investori Baltijas valstu teritorijā kopš 1995. gada, Firebird un Danske Capital saistītie uzņēmumi ir ieguldījuši aptuveni 500 miljonus EUR vadošajos Baltijas valstu uzņēmumos. Mēs esam pateicīgi par to, ka šo gadu laikā mums bija ļauts piedalīties Baltijas valstu korporatīvajā dzīvē, un patiesi ceram, ka mēs joprojām esam laipni aicināti to darīt.

Amber sākotnējās investīcijas, kas tika ieguldītas Parex bankā 2003. gadā, banka izmantoja tās izaugsmes finansēšanai un Latvijas ekonomikas attīstības nodrošināšanai. Pagājušajā mēnesī Amber Trust apsveica Latvijas Hipotēku un zemes banku kā jauno vairākuma īpašnieku un atbalstīja valdības plānu turpmāk sadarboties ar mazākuma akciju turētājiem, lai stabilizētu radušos situāciju bankā. Pēc tam mēs, mazākuma akciju turētāji, ierosinājām Ian Hague (Jana Hāga) kungam, Firebird Management direktoram, vairāku Austrumeiropas banku valdes loceklim un starptautisku finanšu institūciju biedram, pievienoties Parex bankas uzraudzības valdei, lai palīdzētu atveseļot šo sistemātisko institūciju.

Mūsu līdzinvestors East Capital līdzīgā paziņojumā norādīja, ka neskatoties uz iepriekš izteiktajiem konstruktīvas sadarbības piedāvājumiem, pagājušās piektdienas vakarā Amber un citi Parex bankas mazākuma investori saņēma ultimātam līdzīgu priekšlikumu pārdot savas Parex bankas akcijas Latvijas Hipotēku un zemes bankai līdz pirmdienas, 15. decembra, pulksten 12 dienā. Pēc priekšlikuma izskatīšanas, svētdienas, 14. decembra, vakarā mūsu piedāvājums, pēc iepriekšēja lūguma, tika nosūtīts jaunievēlētajam Parex bankas izpilddirektoram un Latvijas Republikas Finanšu ministrijai. Pretēji publiskajam paziņojumam, atbilde netika saņemta, un Latvijas valdība vai Parex banka necentās uzsākt sarunas ar mazākuma investoriem.

Tā kā nenotika tiešs kontakts ar Latvijas Republikas Finanšu ministriju vai bankas vadību, mazākuma investori uztraucas par negodīgas attieksmes pieaugumu attiecībā uz to ieguldījumiem. Grupa uzskata, ka Latvijas valdības interesēs ir sadarboties ar Parex bankas mazākuma akciju turētājiem, kas ietver ārzemju pakešu investorus Baltijas valstīs, lai rastu visām iesaistītajām pusēm piemērotāko risinājumu. Mulsinoši ir tas, ka mūsu ilgā pieredze un kompetence, kā lielākajiem un zināmākajiem investoriem Baltijas reģionā, netiek izmantota Parex bankas finansēšanas nostiprināšanā. Lai aizstāvētu savas intereses, mēs ceram uzsākt konstruktīvu dialogu kā ilgtermiņa investori Latvijas ekonomikā.

“Šajos pasaulei ekonomiski skarbajos laikos Latvijai vajadzētu darīt visu iespējamo, lai saglabātu savu reputāciju kā investoriem draudzīga valsts. Ārzemju privāto kapitālu plūsmu piesaistīšana Latvijas finanšu sektoram un ekonomikai ir latviešu tautas interesēs. Jebkāda mazākuma akciju turētāju investīciju negodīga izmantošana vai piespiedu izpirkšana ir pretrunā ar taisnīguma saprātu un negatīvi ietekmēs Latvijas reputāciju un tās investīciju klimatu", kopējā paziņojumā teica Kustaa Äimä un Harvey Sawikin, Amber Trust ģenerāldirektori.

Kontaktinformācija

Kustaa Äimä

Danske Capital

E – pasts: [email protected]

Tālr.: + 358 41 4686 332    Harvey Sawikin

Fireber Management

[email protected]

+ 1 212 698 9260

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses