Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

PR: Arī šogad "SEB banka" topošajiem studentiem piedāvā Studiju kredītu

Jau sesto gadu pēc kārtas SEB banka nodrošina visiem Latvijas studēt gribētājiem nepieciešamo finansējumu studiju maksas segšanai. Tādā veidā, izmantojot bankas finansiālo atbalstu, Latvijas augstskolu un koledžu studenti saņem augstāko izglītību sev vēlamajā programmā bez raizēm par studiju izmaksām.

SEB bankas Studiju kredīts ir izstrādāts, lai palīdzētu tiem studēt gribētājiem, kuriem ir liegta iespēja saņemt studiju kredītu ar valsts vārdā sniegtu galvojumu vai arī valsts kredīts ir nepietiekošs, lai segtu visu studiju maksu. SEB bankas Studiju kredītu var saņemt ne tikai akreditēto, bet arī licencēto programmu studenti, kas ir īpaši svarīgi augstskolās, kur tiek izstrādātas jaunas, progresīvas mācību programmas, kas vēl nav paspējušas saņemt akreditāciju. Turklāt SEB bankas Studiju kredītu topoši studenti var saņemt 100% apmērā no studiju maksas, ko ne vienmēr var nodrošināt valsts galvotais studiju kredīts un kā rezultātā students meklē papildu līdzekļus, lai segtu iztrūkstošu studiju maksas daļu.  

Uz valsts galvoto studiju kredītu jaunietis var pretendēt tikai brīdī, kad viņš ir oficiāli ieskaitīts studējošo sarakstā un ir parakstījis līgumu ar augstskolu. Pēc tam jaunietis dodas uz banku, paraksta līgumu par studiju kredītu un banka pārskaita naudu. Bieži vien šī procedūra aizņem vairāk laika, nekā augstskola dod pirmā maksājuma izpildei. Rezultātā studentiem pirmo maksājumu nākas segt no saviem līdzekļiem. SEB banka piedāvā noslēgt Studiju kredīta līguma pirmo daļu, vēl pirms students ir noslēdzis līgumu ar augstskolu. Tā ir garantija studentam, ka tūlīt, kā students būs noslēdzis līgumu ar augstskolu, SEB banka pārskaitīs naudu.

SEB bankas jauniešu projektu vadītāja Natālija Jermolajeva: "Būtiska mūsu piedāvātā kredīta priekšrocība ir tāda, ka students dažu stundu laikā var uzzināt sev pieejamo studiju kredīta limitu brīdī, kad notiek izvēle par piemērotāko studiju programmu un augstskolu. Tātad – gan jaunietis, gan viņa vecāki būs pilnībā droši, ka topošajam studentam būs pieejami līdzekļi gan pirmās iemaksas segšanai, gan visai studiju maksai, turklāt pietiekošā apjomā! Esam priecīgi, ka SEB bankas Studiju kredīts sniedz iespēju Latvijas studentiem iegūt labu izglītību, neuzliekot mācību laikā pārāk lielu finansiālo slogu saviem vecākiem vai sev."

SEB bankas Studiju kredīta nosacījumi paredz, ka studiju laikā jaunietis veic tikai procentu maksājumus, savukārt pēc studiju beigšanas viņam ir iespēja iesaistīties darba tirgū un tieši gadu vēlāk pēc absolvēšanas sākt pakāpeniski atmaksāt kredīta pamatsummu. „Mēs esam paredzējuši arī iespēju atlikt kredīta atmaksu,” – turpina Natālija Jermolajeva – „ja, piemēram, students turpina mācības vai ir grūtniecības un bērna kopšanas atvaļinājumā. Vēlos uzsvērt, ka atbildīga aizņemšanās ir milzīga iespēja jaunajam cilvēkam veikt ieguldījumus savā intelektuālajā attīstībā un arī nākotnē. Tāpēc Studiju kredītu var nosaukt par darba instrumentu, kas gudri pielietots var tikai palīdzēt.”  

SEB bankas Studiju kredīta procentu likme ir 3% + 6M Rigibor.

Visiem studēt gribētājiem, kas vēlas precizēt Studiju kredīta nosacījumus, SEB banka aicina izmantot mājas lapu www.studentabanka.lv vai arī vērsties jebkurā SEB bankas filiālē.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 21 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67215521, 29149306
[email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: www.seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses