Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Attīstot Latvijas iedzīvotāju zināšanas ieguldījumu jomā, "Swedbank" rīko Investīciju konferenci

Kā liecina Swedbank veiktais pētījums par iedzīvotāju ieguldījumu veidošanas paradumiem, gandrīz 60% Latvijas iedzīvotāju būtu nepieciešamas papildu zināšanas par ieguldījumu veidošanu un uzkrājumu stratēģijām. Ņemot vērā aktuālos notikumus pasaules finanšu tirgos un veicinot iedzīvotāju finanšu izglītošanu, Swedbank sadarbībā ar fondu pārvaldnieku Swedbank Robur 1. oktobrī Reval Hotel Latvia rīko Investīciju konferenci.

Pētījuma rezultāti parādīja, ka iedzīvotājiem nepieciešamas papildu zināšanas par ieguldījumu veidošanu un uzkrājumu stratēģijām, kas ne vienmēr ir patiesas. Kā, piemēram, 58% iedzīvotāju nezina, kad ir labākais laiks, lai uzsāktu veikt ieguldījumus 3. pensiju līmenī un/vai uzkrājošajā dzīvības apdrošināšanā.

Lai informētu un dalītos pieredzē par ieguldījumu veikšanu, kā arī veicinātu pārdomātu lēmumu pieņemšanu, Swedbank piedāvā piecus pamata padomus, kas jāņem vērā, uzsākot ieguldījumus:

Pieci zelta padomi tiem, kuri plāno uzsākt ieguldījumus:
- Apzinieties, cik lielā mērā līdzekļi, ko gatavojaties ieguldīt, ir brīvi no nākotnes saistībām – vai tie ir paredzēti konkrētam mērķim, kas ir vitāli svarīgs, kā, piemēram, vienīgie pensiju līdzekļi, bērna mācību nauda, mājoklis, un tamlīdzīgi.
- Nosakiet brīdi, kad plānojat līdzekļus izmantot, un pārdomājiet savu ieguldīšanas laika horizontu.
- Izvērtējiet, cik atkarīgi esat no līdzekļiem, ko plānojat ieguldīt – vai tie ir vienīgie, kas ir jūsu rīcībā, vai ir arī citi īpašumi un līdzekļi.
- Nosakiet savu riska toleranci – riskanti ieguldījumi nebūs piemēroti visiem.
- Izprotiet ieguldījumu  produktu, kurā gatavojaties ieguldīt – svarīgi izprast tā būtību, kā arī tā īpašības un izmaksas.

”Mēs Swedbank uzskatām, ka izglītota un zinoša sabiedrība ir priekšnoteikums veselīgai un ilgtspējīgai valsts ekonomikai. Ekonomikas attīstības tempu pārmaiņu posmos finanšu zināšanas kļūst par sabiedrības nepieciešamību, tāpēc uzskatām par savu atbildību veicināt to apgūšanu un izplatību. Arī Swedbank investīciju ekspertu komanda neapstājas savas finanšu pieredzes paplašināšanā, un apvienojot zināšanas un pieredzi ar Swedbank Robur, saviem klientem varēsim piedāvāt vēl  daudzveidīgākas, drošākas un efektīvākas ieguldījumu iespējas,” saka Elmārs Prikšāns, Swedbank Ieguldījumu pārvaldes vadītājs.

Par Swedbank Investīciju konferenci:
Swedbank Investīciju konference, kas notiks 1. oktobrī Reval Hotel Latvia, būs noderīga un saistoša gan ieguldījumu jomas profesionāļiem, gan arī cilvēkiem, kuri tikai plāno uzsākt ieguldījumus. Konferencē piedalīsies eksperti no pasaules lielākajām investīciju kompānijām -  Robur, T. Rowe Price un Franklin Templeton. Ikviens interesents varēs saņemt individuālu konsultāciju un uzzināt par sev piemērotākajiem ieguldījumu veidiem no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Par Swedbank Robur:
Swedbank Robur ir vadošais Ziemeļvalstu fondu pārvaldnieks, kas dibināts 1967. gadā un jau otro gadu atzīts par labāko fondu pārvaldnieku Ziemeļu reģionā. Morningstar un Dagens Industri atzinis Swedbank Robur par Gada fondu pārvaldnieku. Swedbank Robur ir vairāk nekā 300 darbinieku un tas piedāvā vairāk nekā 100 fondus aptuveni 900 pārstāvniecībās lielākajos reģionos. Swedbank Robur ir vairāk nekā 3 miljoni klientu un viņu pārvaldībā ir līdzekļi vairāk nekā 72 miljardu eiro vērtībā, kas ir līdzvērtīga summa 13 šogad plānotajiem Latvijas valsts budžetiem.

Papildus informācija:
Kristīne Jakubovska
Swedbank
Preses sekretāre
Tālr.: 67444560, 29128208
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses