Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Ceļu policija joprojām pieprasa uzrādīt OCTA polises

Kā liecina apdrošināšanas kompānijas ERGO Latvija veiktais pētījums, katram ceturtajam pēc 1.jūnija apturētajam autovadītājam Ceļu policija ir prasījusi uzrādīt OCTA apdrošināšanas polisi, neskatoties uz to, ka saskaņā ar likuma grozījumiem no 1.jūnijā autovadītājiem nav jāvadā līdzi un jāuzrāda šī polise.

ERGO Latvija pētījumā tika aptaujāti vairāk nekā 900 cilvēki no visas Latvijas. No aptaujātajiem autovadītājiem 26% kopš 1.jūnija bija apturējusi Ceļu policija. Katram ceturtajam no šiem cilvēkiem Ceļu policisti bija pieprasījuši uzrādīt OCTA polisi.

Savas prasības LR Ceļu policijas amatpersonas pamato ar Ceļu satiksmes noteikumu 35.3.punktu. Kā skaidro ERGO Latvija juridiskais departaments, saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumā veiktajiem grozījumiem, policijas darbiniekiem uzdots pārliecināties par konkrēta apdrošināšanas līguma spēkā esamību, izmantojot informācijas sistēmas, nevis polisi. Tikai apdrošināšanas līguma, nevis polises neesamības gadījumā tiek noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

„Daudzi ERGO un citu apdrošinātāju klienti kopš 1.jūnija izmantojuši iespēju OCTA polisi iegādāties internetā. Tā kā polise ir derīga arī bez izdrukas uz zaļās veidlapas, lielākā daļa autovadītāju polises kopijas līdzi nevadā. Tomēr kā liecina klientu pieredze, dēļ nekonsekventi veiktajām izmaiņām likumos un satiksmes noteikumos, ik pa laikam rodas konfliktsituācijas ar Ceļu policijas darbiniekiem, kuri pieprasa uzrādīt polisi un tās neesamības gadījumā draud ar administratīvā pārkāpuma protokolu. Ceru, ka atbildīgās institūcijas pievērsīs uzmanību šai likumdošanas nepilnībai, un drīz tiks veiktas izmaiņas Ceļu satiksmes noteikumos, lai autovadītājiem vairs nebūtu jānonāk šādās nepatīkamās situācijās,” komentē Evija Čīma, „ERGO Latvija” valdes locekle.

ERGO Latvija veiktā pētījuma dati liecina, ka trešā daļa aptaujāto autovadītāju rēķinās ar šādām situācijām un tomēr izvēlas OCTA polisi ņemt līdzi, lai gan zina, ka no 1.jūnija to nav nepieciešams darīt.

Apdrošināšanas kompānijas eksperti iesaka autovadītājiem tomēr fiksēt savas OCTA polises numuru, jo tas būs nepieciešams gadījumā, ja jānoformē Saskaņotais paziņojums par satiksmes negadījumu. Savukārt, dodoties ārpus Latvijas teritorijas, OCTA polise arī turpmāk ir jāņem līdzi.

Informāciju sagatavoja:
Karīna Puga
ERGO Latvija sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 67081941
E-pasts [email protected]

Uzziņai:
ERGO Latvija un ERGO Latvija dzīvība ir apdrošināšanas sabiedrības, kas savu darbību uzsāka 2001.gadā, apvienojot vairākas Latvijas apdrošināšanas tirgū strādājošas apdrošināšanas sabiedrības - Rīgas Fenikss, Alterna un Latgarants.
Šobrīd ERGO ir plašākais pārdošanas tīkls Latvijā ar 7 reģionālajiem centriem, kas koordinē 78 birojus, 42 aģentūrām, 408 apdrošināšanas starpniekiem, kā arī pārstāvību 48 brokeru sabiedrībās un 6 bankās. ERGO sniedz daudzpusīgu apdrošināšanas pakalpojumu klāstu – gan risku apdrošināšanā, gan dzīvības apdrošināšanā.
ERGO Latvija AAS un ERGO Latvija Dzīvība AAS pārstāv starptautisko apdrošināšanas sabiedrību ERGO, kas apvieno 135 apdrošināšanas sabiedrības 22 Eiropas valstīs. Apdrošināšanas grupas mītne ir Diseldorfā, Vācijā un tās lielākais akcionārs ir starptautiskā pārapdrošināšanas sabiedrība Münich Re. ERGO apdrošināšanas grupa ieņem pirmo vietu Eiropā veselības un juridisko pakalpojumu apdrošināšanas jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses