Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: Elektroniski veikto norēķinu apjoms SEB bankā gada laikā pieaudzis

_SEB _bankas ieguldītais darbs un resursi privātpersonām un uzņēmumiem piedāvāto finanšu pakalpojumu klāsta paplašināšanā un klientu izglītošanā, tāpat arī klientu interese un pieredze, kā efektīvāk izmantot banku piedāvātos elektroniskos pakalpojumus, ir radījusi labvēlīgu augsni straujam elektroniski veikto norēķinu apjoma pieaugumam. Šā gada maijā kopējais privātpersonu un uzņēmumu elektroniski veikto norēķinu apjoms sasniedza jau 91% no kopējā norēķinu skaita, privātpersonu segmentā gada laikā pieaugot par 10 procentpunktiem.

Kā liecina SEB bankas apkoptā informācija uz šā gada 31. maiju, no kopējā elektroniski veikto norēķinu apjoma lielāko īpatsvaru sastāda internetbankā Ibanka veiktie norēķini (60%), kam seko uzņēmumu veiktie maksājumi Telebankā (32%). Pārējo daļu sastāda automātiskie un regulārie maksājumi, kā arī norēķini bankomātos.

SEB bankas Produktu un tehnoloģiju attīstības pārvaldes vadītājs Jānis Paksis: „Fakts, ka šobrīd elektroniski veikto norēķinu apjoms SEB bankā pārsniedzis 90% robežu, ir lielisks apliecinājums mūsu darbam aicināt iedzīvotājus bankas klientu apkalpošanas centrus vairāk izmantot tieši konsultācijām un sarežģītākiem finanšu darījumiem, mazāk ikdienas rēķinu apmaksai. Šo skaitli noteikti nodrošina arī bankas veiktie uzlabojumi un jauninājumi finanšu pakalpojumos kā privātpersonām, tā uzņēmumiem, piemēram, veiktās izmaiņas Ibankā un Telebankā, padarot tās klientiem ērtākas un draudzīgākas, paplašinātās iespējas rēķinu apmaksai bankomātos. Modernizējas arī mūsu klienti, internets vairs nav tikai jauniešu ikdiena, to izmanto dažāda vecuma iedzīvotāji, apzinoties, ka tas ir lielisks veids, kā pašiem pārvaldīt savas finanses un efektīvi izmantot laiku. Mēs vērojam, ka klientiem pieaugot pieredzei bankas pakalpojumu izmantošanā, pakāpeniski zūd arī nedrošība.”

SEB bankas internetbanku Ibanka šobrīd izmanto jau 619 309 cilvēku, no tiem 92% ir privātpersonas un 8% uzņēmumu.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB grupa sniedz universālas bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē. Uz 2010. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 2,285 miljardus Zviedrijas kronu (~236 miljardi eiro), kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 1,382 miljardi Zviedrijas kronu (~143 miljardi eiro).  SEB grupā strādā vairāk kā 19 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:

Agnese Strazda, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67215521, 29149306
[email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
www.seb.lv
www.seb.lv/wap  
Twitter/SEB_Latvia
Twitter/SEBekonomisti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses