Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Kādi cilvēki izvēlas ieguldīt naudu depozītos?

Analizējot klientu datus, Swedbank veikusi Latvijas iedzīvotāju depozītu pētījumu un noskaidrojusi galvenās iezīmes, kas raksturo depozītu lietotājus. Galvenā tendence, ko rāda pētījums - Latvijā pieaugusi izpratne par uzkrājumu nepieciešamību un veidojas uzkrāšanas kultūra.  Lai gan kopējie iedzīvotāju ienākumi sarūk, cilvēki tomēr atlicina līdzekļus uzkrājumu veidošanai.

Turklāt būtiski, ka lielākā daļa iedzīvotāju – 60% - pagarina depozītus, tos neiztērējot ikdienas vajadzībām.Populārākie depozītu termiņi šobrīd ir viens mēnesis (izvēlas 28% no visiem depozītu lietotājiem), vai trīs mēneši (izvēlas 25%  no visiem depozītu lietotājiem). Jāatzīmē, ka piektā daļa jeb 20% no visiem depozītu produktu lietotājiem izvēlas noguldīt līdzekļus termiņā uz vienu gadu. Un nedaudz mazāk – 18% no visiem depozītu lietotājiem kā piemērotāko noguldījumu termiņu izvēlas 6 mēnešus. Interesanti, ka 65% no visiem depozītu produktu lietotājiem dzīvo Rīgā. Savukārt ārpus galvaspilsētas depozītus izmanto 35% iedzīvotāju.“Tā kā katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs izvēlas savu naudu noguldīt Swedbank, tāpēc droši varam teikt, ka varam atrast labāko risinājumu ikvienam klientam. Šodien cilvēki visbiežāk izvēlas īsus depozītu termiņus, jo nejūtas droši par savu finansiālo stabilitāti nākotnē. Taču tai pat laikā esmu gandarīta, ka iedzīvotājiem veidojas izpratne par uzkrājumu nozīmi un iedzīvotāji arvien aktīvāk meklē iespējas veidot “drošības spilvenu” neparedzētām situācijām. Depozīts ir labākā alternatīva stabiliem noguldījumiem, jo tiem ir fiksēta procentu likme un tie nodrošina iespēju iegūt garantētu, pozitīvu ienākumu,” saka Kristīne Mūrmane, Swedbank  Investīciju produktu daļas vadītāja.Kā rāda pētījums, visbiežāk savus līdzekļus depozītos iegulda bankas klienti vecumā no 50 līdz 69 gadiem (kopā 41% no visiem depozītu lietotājiem). Turklāt veikt noguldījumus depozītos biežāk izvēlas tieši sievietes – 57% no visiem depozītu lietotājiem ir sievietes, 43% - vīrieši.

Nākamā lielākā depozītu lietotāju vecuma grupa ir 30 līdz 49 gadus veci iedzīvotāji (kopā 33% no visiem depozītu lietotājiem). Vērts atzīmēt, ka arī 70 līdz 79 gadus veci bankas klienti ir aktīvi depozītu lietotāji, un veido 13% no kopējā depozītu lietotāju skaita.

Vairāk informācijas par Swedbank piedāvātajiem ieguldījumu produktiem: www.swedbank.lv

Papildu informācijai:
Ivars Svilāns
Swedbank
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Tel. 67 444 561, 29 45 44 11
e-pasts [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses