Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: MAI apdrošināšanas brokeru tīkls Latvijā paplašinās, apvienojoties ar SIA Pirmais Brokeris

Centrālās un Austrumeiropas lielākajam neatkarīgajam apdrošināšanas un pārapdrošināšanas brokeru tīklam MAI Central Eastern Europe Ltd. (MAI CEE) ir pievienojies SIA Pirmais Brokeris, apvienojot spēkus ar tīkla Latvijas pārstāvniecību SIA MAI Insurance Brokers. Turpmāk Latvijas tirgū darbosies divi uzņēmumi – apdrošināšanas brokeru SIA MAI Insurance Brokers, kuru vadīs līdzšinējais SIA Pirmais Brokeris direktors Jānis Teteris, un pārapdrošināšanas brokeru SIA MAI Reinsurance Brokers, kuru turpmāk vadīs Gints Pumpurs, līdzšinējais SIA MAI Insurance Brokers direktors.

Gints Pumpurs skaidro, ka lēmums par apvienošanos pieņemts, lai palielinātu SIA MAI Insurance Brokers tirgus daļu un paplašinātu uzņēmuma komandu, kā arī lai nodalītu tiešās apdrošināšanas darbību no pārapdrošināšanas operācijām. Abu kompāniju kopējais parakstīto prēmiju apjoms 2008.gadā pārsniedza 8,2 miljonus latu.

MAI CEE grupas vadība ir gandarīta par Jāņa Tetera pievienošanos MAI Insurance Brokers grupai, kura pieredze un profesionālās iemaņas ir būtisks faktors MAI Insurance Brokers tiešās apdrošināšanas darbības paplašināšanai Latvijā.

J.Teteris uzņēmumu apvienošanu uzskata kā likumsakarīgu soli sava uzņēmuma attīstībā un izaicinājumu savā profesionālajā darbībā: „Pievienošanās MAI paver iespēju strādāt globālā tirgū un ļauj izmantot plašu vietējo un ārvalstu speciālistu pieredzi un zināšanas dažādās uzņēmējdarbības nozarēs un apdrošināšanas veidos.”

J.Tetera mērķis SIA MAI Insurance Brokers direktora amatā ir nostiprināt uzņēmuma tirgus pozīcijas, paplašināt klientiem piedāvāto produktu klāstu, liekot uzsvaru uz konkrētām uzņēmējdarbības nozarēm izstrādātiem specifiskiem risinājumiem kā, piemēram, profesionālās civiltiesiskās atbildības un direktoru un amatpersonu atbildības apdrošināšana. Uzņēmuma plānos ietilpst arī tālāka darbības paplašināšana, potenciāli piesaistot arī citas vietējās brokeru sabiedrības un vadošos nozares speciālistus.

MAI CEE grupas biznesa attīstības direktors Hugo Barker uzsver, ka divu Latvijas apdrošināšanas brokeru sabiedrību apvienošanās nodrošinās MAI grupu ar plašāku profesionālu speciālistu loku, kas savukārt pavērs iespējas vēl kvalitatīvāk apkalpot esošos un perspektīvos klientus, kā arī dos plašākas iespējas piedāvāt klientiem progresīvus apdrošināšanas risinājumus, kurus MAI grupa ir attīstījusi visā reģionā.

SIA MAI Insurance brokers zem tās sākotnēja nosaukuma SIA BRB ir viena no pirmajām apdrošināšanas brokeru sabiedrībām Latvijā, kas Latvijas tirgū darbojas jau kopš 1995.gada. MAI Insurance Brokers grupa apkalpo klientus 18 Centrālās un Austrumeiropas valstīs, sadarbojas ar vairāk kā 140 citām starptautiskām apdrošināšanas brokeru sabiedrībām visā pasaulē un ir izveidojusi teicamu sadarbību ar lielākajām un stabilākajām apdrošināšanas sabiedrībām šajā reģionā.

Jānis Teteris ir ieguvis augstāko izglītību Rīgas Ekonomikas augstskolā un Latvijas Universitātes Ekonomikas un Vadības fakultātē. Viņš ir ieguvis maģistra grādu ekonomikā un finansēs Stokholmas Ekonomikas Augstskolā (Zviedrijā). Iepriekš J.Teteris guvis vērtīgu pieredzi apdrošināšanā, izveidojot un vadot AAS Sampo Latvija, kuras pašreizējais nosaukums ir AAS If Latvia. 2001.gadā J.Teteris izveidoja savu apdrošināšanas brokeru kompāniju SIA Pirmais Brokeris, kas 8 darbības gadu laikā ir ieņēmusi stabilu vietu Latvijas apdrošināšanas brokeru tirgū.

Gints Pumpurs ir beidzis Latvijas universitātes Filozofijas fakultāti. G. Pumpurs strādā apdrošināšanas nozarē kopš 1995.gada, kad kļuva par apdrošināšanas sabiedrības „Saules Laiks” īpašuma riska parakstītāju. 2001.gadā G. Pumpurs pievienojās „MAI Insurance Brokers”, atbildot par pārapdrošināšanu Latvijā un vairākās citās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs.

MAI Insurance Brokers
Jānis Teteris, tālr. 29230400, e-pasts: [email protected]

MAI Reinsurance Brokers
Gints Pumpurs, tālr. 29112251, e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses