Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: "Nekrize.lv" aicina uz diskusiju par mazo uzņēmumu lomu ekonomikas atveseļošanā

Portāls Nekrize.lv šoruden sāk regulāru apaļā galda diskusiju rīkošanu par dažādām sabiedrībā īpaši aktuālām tēmām un to reāliem risinājumiem pašreizējā ekonomiskajā situācijā. Pirmā diskusija – par mazo uzņēmumu lomu ekonomikas atveseļošanā – norisināsies jau šo trešdien, 16. septembrī plkst. 11.30-13.30 Reval Hotel Latvija zālē Sky Point (27.stāvā), un tajā laipni aicināti piedalīties arī mediju pārstāvji.

Diskusijas organizatori norāda, ka pēdējā laikā bieži tiek runāts par iespēju un nepieciešamību kvalificētiem bezdarbniekiem, līdzšinējiem darba ņēmējiem un vienkārši aktīviem cilvēkiem ar oriģinālām un dzīvotspējīgām idejām dibināt jaunus mazos uzņēmumus, kuriem attiecīgi būs viena no vadošajām lomām ekonomikas atveseļošanā. Tomēr sniegt šādu norādi valstiskā līmenī ir vieglāk nekā to īstenot, ja cilvēkam nav iepriekšējas pieredzes uzņēmējdarbībā.

Apaļā galda diskusijā tiks spriests par iespējām, kādas pašreizējiem topošajiem uzņēmējiem ir pieejamas, kā arī – par šķēršļiem, ar kuriem daudzi sastopas to īstenošanā. Cik daudz bez darba palikušo speciālistu patlaban apsver domu par savu biznesu? Kādas nozares patlaban varētu būt perspektīvākās? Vai galvenās problēmas, ar kurām topošie uzņēmēji saskaras, saistāmas ar birokrātiju valsts struktūrās vai arī, gluži pretēji, paši esam pārāk bailīgi un negribam uzņemties lieku risku, tāpēc arī aktivitāte jaunu uzņēmumu dibināšanā nav tik plaša, kā varētu sagaidīt? Varbūt mums vienkārši pietrūkst oriģinālu ideju un nezinām, kur tās meklēt?

Savās domās un pieredzē par šiem jautājumiem diskusijā dalīsies eksperti:

- biedrības Līdere un mentoringa programmu vadītāja Aiva Vīksna,

- DnB NORD Bankas Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Raimo Smukais,

- Latvijas Darba devēju konfederācijas tautsaimniecības un finanšu jautājumu eksperts Mārcis Dzelme,

- biedrības Nāc un dari pārstāves Liene Valdmane un Ieva Galuza,

- Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ārējās tirdzniecības veicināšanas departamenta direktore Aija Jaunzeme,

- Personības pilnveidošanās centra speciālists Artūrs Zeltiņš,

- Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Baiba Paševica,

- Ekonomikas ministrijas Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors Edmunds Beļskis,

- uzņēmuma Leny Tomy Factory īpašniece un vadītāja Liene Andersone.

Portāla Nekrize.lv veidotāji cer, ka šāda diskusija gan palīdzēs plašāk un daudzpusīgāk apzināt esošo situāciju un saprast, vai Latvijas apstākļos tiešām mazā uzņēmējdarbība var būt ekonomikas glābiņš, gan sniegs noderīgu informāciju tiem, kas vēl tikai apsver sākt savu biznesu.

Diskusijas norisēm tās laikā, 16. septembrī no plkst. 11.30 līdz 13.30 varēs sekot līdzi populārajā interneta vietnē Twitter.com (twitter.com/nekrize), kā arī ar tās rezultātiem varēs iepazīties portālā Nekrize.lv, kur savas domas par diskusiju un tās dalībnieku secinājumiem varēs izteikt arī ikviens portāla apmeklētājs.

Portāls Nekrize.lv tika atklāts šā gada jūlijā ar mērķi sniegt praktiski noderīgu un pozitīvi rosinošu informāciju ikvienam, kuru skar pašreizējās ekonomiskās situācijas negatīvās sekas. Portāla ekspertu vidū ir Latvijā atzīti finanšu, socioloģijas, nodarbinātības, uzņēmējdarbības un citu nozaru eksperti. Portāla satura veidošanā ir iespēja piedalīties ikvienam tā apmeklētājam, iesūtot savas idejas un priekšlikumus, piedaloties konkursos un izsakot savas domas par ekspertu viedokļiem.

Papildu informācija:
Ieva Kustova
Nekrize.lv projekta vadītāja
mob.tālr. 2948 2274
e-pasts [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses