Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

PR: Par 49% palielinājies skaidras naudas iemaksu darījumu skaits SEB bankas iemaksu/izmaksu bankomātos

2010. gada pirmā pusgada rezultāti rāda, ka iemaksu skaits SEB bankas iemaksu/izmaksu bankomātos palielinājies par 49%, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn. 26% lielu pieaugumu pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, uzrāda arī iemaksu apjoms. Novērtējot pieaugošo tendenci skaidras naudas iemaksu veikšanai izmantot bankomātus, kas aprīkoti ar šādu funkciju, SEB banka palielina iemaksu/izmaksu bankomātu skaitu, uzstādot jaunu bankomātu Rīgā, Brīvības ielā 49/53.

Bankomāts būs pieejams no plkst. 6:00 līdz plkst. 23:00 īpašā telpā blakus SEB bankas filiāles ieejai. SEB bankas Maksājumu karšu pārvaldes vadītājs Andris Lazdiņš: „Iemaksu/izmaksu bankomāti pakāpeniski iekaro savu vietu karšu lietotāju ikdienā. Ja no kopējiem karšu darījumiem 30% sastāda pirkumi ar karti, savukārt 70% veido bankomātos veiktie darījumi, tad šie 70% ietver ne tikai skaidras naudas izņemšanu, bet arī rēķinu apmaksu un arī iemaksu veikšanu savos kartes kontos. Šobrīd SEB bankas statistika rāda, ka iemaksu/izmaksu bankomātu lietošanā joprojām lielāko daļu veido tieši izmaksu funkcija – 78%, savukārt iemaksu funkciju izmanto 22% gadījumu, tomēr aizvadīto gadu laikā ir notikusi ievērojama attīstība pieaugt arī iemaksu apjomam.”Par pieaugošo pieprasījumu veikt iemaksas ar bankomāta starpniecību liecina arī iepriekšējo gadu dati. Ja 2007. gadā no skaidras naudas transakcijām bankomātos tikai 15% bija skaidras naudas iemaksas un atlikušo daļu veidojas skaidras naudas izmaksas, tad 2008. gada iemaksu īpatsvars sasniedza 17%, 2009. gadā tie bija jau 19%. Šogad tie ir jau 22%.Arī šobrīd tie klienti, kas aktīvi apmeklē SEB bankas filiāles, kurās ir nodrošināts iemaksu/izmaksu bankomāts, aktīvi tiek aicināti izmantot iemaksu veikšanu patstāvīgi, lietojot šos bankomātus. Šī gada un nākoša gada sākumā SEB banka plāno uzstādīt vēl 10 iemaksu/izmaksu bankomātus.

Skaidras naudas iemaksu/izmaksu bankomātus var izmantot tie SEB bankas klienti, kuri vēlas veikt skaidras naudas iemaksas savā kartes kontā, kā arī izpildīt visas darbības, kuras nodrošina arī izmaksu bankomāti – ne tikai izņemt skaidru naudu, bet arī apmaksāt Latvenergo, Lattelecom, LMT, Tele2 un BITE rēķinus, papildināt mobilo telefonu priekšapmaksas kartes – OKarti, Zelta Zivtiņu, Amigo, BiFri, reģistrēties pakalpojumam "Zelta īsziņa", kā arī veikt pārskaitījumus starp kartei piesaistītajiem kontiem.

Šobrīd SEB banka Latvijas teritorijā ir uzstādījusi 215 bankomātus. Pirmais SEB bankas skaidras naudas iemaksu/izmaksu bankomāts tika uzstādīts 2006. gada oktobrī. Šobrīd kopumā SEB bankas tīklā ir 26 bankomāti, kuros var iemaksāt un izmaksāt skaidru naudu, un tie ir izvietoti lielākajos tirdzniecības centros Rīgā un reģionos, kā arī atsevišķās SEB bankas filiālēs.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB grupa sniedz universālas bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB grupa ir pārstāvēta arī citās Ziemeļvalstīs, Polijā, Ukrainā un Krievijā, kā arī lielākajos finanšu centros visā pasaulē. Uz 2010. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 2,318 miljardus Zviedrijas kronu (~ 243 miljardi eiro), kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 1,382 miljardi Zviedrijas kronu (~145 miljardi eiro).  SEB grupā strādā vairāk kā 19 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Strazda, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67215521, 29149306
[email protected]

Vairāk par SEB grupu Latvijā:
www.seb.lv
www.seb.lv/wap  
Twitter/SEB_Latvia
Twitter/SEBekonomisti

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses