Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Strauji pieaug zādzību skaits. Svētkos esiet modri!

Šā gada pirmajā pusē, salīdzinot ar 2008.gada šo pašu periodu, par 136% pieaugušas KASKO pieteiktās atlīdzības attiecībā uz transportlīdzekļu zādzībām un par 29% īpašumu apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi attiecībā uz zādzībām ar ielaušanos.

AAS BTA iesniegto pieteikumu skaits, kuriem par iemeslu ir zādzība – automašīnu zādzība vai apzagšana, kā arī nekustamo īpašumu apzagšanas gadījumi - strauji palielinājās jau ar šā gada sākumu.

Ilva Priedniece, BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta: „Tas neapšaubāmi saistāms ar ekonomiskās situācijas straujo pasliktināšanos un bezdarba līmeņa pieaugumu. Jau iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka tieši svētku laikā, jo īpaši Jāņos, kad cilvēki dodas svinēt ārpus mājām, zādzību un apzagšanu skaitam ir tendence pieaugt. Ņemot vērā, ka šogad gaidāmas garas Jāņu brīvdienas, iesakām būt modriem un pēc iespējas nodrošināties pret zagļiem.”

Pirms došanās no mājām uz ilgāku laiku iesakām pārbaudīt vai durvis un logi ir aizvērti, neaizmirst ieslēgt signalizāciju. Būtu ieteicams pabrīdināt arī kaimiņus par to, ka dodaties prom. Ja ir iespēja vajadzētu atstāt iedegtu vismaz vienu gaismu, lai izskatītos, ka mājās kāds ir.

Runājot par automašīnām, ja dodaties uz kādu pasākumu ar automašīnu, atstājiet to pēc iespējas tuvāk līgošanas vietai, labāk, ja tā atrodas jūsu redzeslokā. Savukārt gadījumos, kad tas nav iespējams, uzmaniet automašīnas atslēgas vai imobilaizeru. Novietojiet tos drošā vietā, lai ļaunprātim nebūtu iespējas tos nozagt.

Priecīgu līgošanu!

Papildus informācija:
Ilva Priedniece
BTA Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta
direktore
tālr.: 2 6 12 12 12
e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses